1. Описание на продуктите и начин на употреба
Името на продуктите произлиза от английското "Fat Burning" - "Изгаряне на мазнините". Тези препарати не съдържат забранени вещества. Те съдържат само суплементи за релеф (като карнитин, пируват, хром, цитозан, лецитин и др), плюс някои специални съставки. Обикновено основната съставка на тези препарати е карнитинът, който транспортира мастните клетки до митохондриите, където те "изгарят", т.е. използват се за енергия. Това става дори и без да се извършва активна дейност. Поради това свойство най-предпочитаното време за прием на фет-бърнърите е 2-3 часа преди тренировка. Така ще разполагате с допълнителна енергия от мазнините, докато тренирате, и ще постигнете ефективна тренировка и изгаряне на мазнините. Освен преди тренировка, можете да приемате бърнърите и преди каквато и да е физическа работа. Ако приемате по-високи дози, е препоръчително да ги разделите на няколко приема. Необходимите количества са различни в зависимост от конкретният препарат.

2. Популярни фет-бърнъри
Ето някои такива продукти, които се използват у нас. Това далеч не са всички препарати, които можете да откриете в магазините. Списъкът е скромен, но периодично ще се актуализира.

"L - Carnitine" на "Биогейм"
Този препарат е доста качествен и ефективен. Продава се на капсули, в 2 варианта: по 250 мг. и по 500 мг. Л - карнитин в капсула. Всяка опаковка съдържа по 40 капсули. Необходимите дози са 3-4 г. дневно (в отделни случаи може да се стигне до 8-10). Цената на опаковката от 500 мг е около 25 лв

"Карнитаргин" на "Nutrend"
Това е препарат, предлагащ течен карнитин. Така той се усвоява по-бързо и по-ефективно, отколкото този на капсули. Освен карнитин, този препарат съдържа и аминокиселината аргинин. Предлага се на ампули, като всяка ампула съдържа 1 грам карнитин. Употребява се орално, а не с инжекции. Дозировката е 3-4 ампули дневно.

"Х - Treme Power Burner" на "Incospor"
Този препарат напомня предишния, с тази разлика, че не съдържа аргинин, а само Л - карнитин. Препаратът се предлага на ампули. Една опаковка съдържа 20 ампули със съдържание във всяка ампула 1200 мг. Приема се орално, а не инжекционно.

"Maximal Fat Burners" на "Биогейм"
Това е един нов препарат, който тепърва печели популярност. Освен карнитин, съдържа и други суплементи за релеф като лецитин, хром и метионин. Продава се на капсули. Съдържанието на една опаковка е 150 капсули. За повече подробности се обадете в офиса на "Биогейм".

"Cutting Gold" на "Sports One"
Това е доста ефективен препарат главно на билкова основа. Съдържа и традиционните съставки - карнитин, лецитин, холин и метионин. Има и известен диуретичен ефект поради наличието на специфични билкови екстракти. Предлага се на таблетки, като всяка таблетка съдържа 775 мг. карнитин и 250 мг. лецитин. Една опаковка съдържа 100 таблетки и е на цена около 55 лв.

"Carnitech" на "Universal"
Това е препарат, съдържащ течен карнитин и други билкови екстракти. Свойствата му напомнят тези на препаратите на "Nutrend" и "Incospor". Препаратът се продава в шише от 335 мл. 20 мл. от разтвора съдържат 1300 мг. Л - карнитин и 300 мг. билкови екстракти.

"Pyruvate 1000" на "Bio-Tech"
Това е препарат, който съдържа само един суплемент - пируват. Продава се в опаковка от 60 капсули. Всяка капсула съдържа по 1000 мг. пируват. Недостатък на този препарат (а и на всички останали, съдържащи само пируват) е, че за да бъде ефективен, трябва да се взема в големи количества. Общото мнение е, че необходимото количество е 1 грам на всеки 5 кг тегло. Това означава, че ако тежите 70 кг, ще ви трябват 14 г. пируват на ден, за максимални резултати. При това положение едно шише от "Pyruvate 1000" няма да ви стигне и за 5 дни. Затова ако решите да вземате този препарат, най-добре го комбинирайте с друг фет бърнър, за да не изпразвате шишето толкова бързо. За повече информация относно препарата потърсете представителството на "Bio Tech" в България на посочения долу адрес.

"Chitosan" на "Mega Pro"
Това е нов продукт, причисляващ се към т.нар. "фет блокери" (препарати, блокиращи мазнините). Той съдържа суплемента цитозан, който блокира усвояването на мазнините. Необходимите количества от препарата са 1-2 грама дневно. Най-добре е тази доза да се приеме на 2-3 пъти, половин час преди храна. По този начин мазнините, приети с храната, ще бъдат блокирани и изведени от организма.

 
Напълняваме ли от прекалено много въглехидрати. Прости и сложни въглехидрати Отговорът е ДА, ако ... Ядете прекалено много прости въглехидрати като...
Глутамин Глутаминът е аминокиселина, която пречи на процесите, водещи до...
Типовете тяло Вашата тренировка трябва да е съобразена с вашият вид тяло. Едно от...

Реклама