Загряване, кардио ,стречинг

Загряване
Преди на натоварите тялото си с големи тежести,трябва да сте подготвени за това умствено и физически. Правилното загряване създава предпоставките,за да можете уверено да провеждате комплексните тренировки за натрупване на мускулатура. За съжаление ежедневно в залите може да се наблюдава как бодибилдъри започват тренировката си с големи тежести без да са загряли достатъчно. Така се дава пълна възможност за травми на мускулите ,ставите, сухожилията и пр.

Стречинг
Задължително трябва да планирате упражнения за стречинг(разтягане) в програмата си ако сте заинтересовани от постигането на оптимални резултати в оформянето на вашето тяло.Липсват ли такива упражнения програмата ви е просто непълна .Изключвайки го от тренировката си много бодибилдъри в течение на времето развиват съкратена мускулатура(контрахиране).Втвърдените, съкратени мускули са не само неприятни, но и пречат на постиженията.Еластичния мускул може да контрахира по-силно и следователно се развива по-добре.

Кардио
Aеробната тренировка или т.нар. кардио тренировка е от особено значение за успешния здравословен бодибилдинг.За съжаление кардио тренировките като кросове,колоездене,плуване и т.н. са занемарени от много бодибилдъри.Основната причина за това поведение сигурно се крие в страха,че от аеробните тренировки ще загубят част от постигнатата с много усилия мускулна маса.Това е погрешно схващане.Даже напротив - една добре планирана в програмата кардио тренировка е идеално допълнение към вдигането на тежести-от една страна за издръжливост на сърдечно съдовата система,а от друга страна-за оптимално развитие на тялото.Разбира се ,никой бодибилдър не бива да тренира като маратонски бегач.

 
Опитайте със сила Пробвайте да смените вашата обичайна тренировка със силова. Това ще...
Супер флайс Упражнението флайс с дъмбели е едно от най – подценяваните ...
Какво съветват професионалистите – Рони Колман "През годините получих многобройни въпроси по отношение на...

Реклама