Напреднали - (над 2 години опит) – тук може да тренирате от три пъти седмично до почти всеки ден и да акцентирате много повече на отделните мускулни групи. Програмата Ви цели да развие още повече вече изградената мускулатура, като доразвие по-слабите и изостанали мускулни групи. От особено значение е почивката – почивайте по 2-3 минути (но не повече) между сериите и упражненията. Старайте се винаги да покачвате работната тежест, но разбира се, тя да бъде адекватно завишена – дори и 1 кг повече е прогрес, който не трябва да се пренебрегва.

Използвайте принципа на инстиктивната тренировка т.е това което не ви действа го махате и на негово място слагате това което ви действа най-добре. В тренировката за напреднали можете да използвате принципите на Джо Уидър. Прочетете повече и и за диетите и видовете храни. Общо взето тренировките не са се променили много с времето, повече са се променили начинът на хранене (това е станало наука за някои) и самите въстановяващи средства.

Видове сплит системи

Вариант 1

1ден Рамо, трицепс 1ден Гърди

2ден Гръб

3ден Почивка

4ден Гърди, Бицепс

5ден Почивка

6ден Крака

7ден Почивка

Вариант 2

1ден Гръб

2ден Гърди

3ден Бицепс, предмишница

4ден Трицепс, крака задна част

5ден Крака – предна част

6ден Рамене

7ден Почивка

Варианти се са много, но вече вие самите трябва да можете да си съставите собствена сплит система. Вие най-добре усещате на какво реагира вашето тяло. Не копирайте сляпо съветите на звездите. Правете това което е най-добре за вас и вашето тяло. Звездите изкарват хиляди долари с тялото си из затова го подлагат на екстремни натоварвания подплатени със съответните медикаменти. Не бързайте да ставате като тях. На тях това също е отнело години , а много момчета искат да станат като тях за една седмица, но не става. Тренирайте упорито и най вече умно за да подобрите своето тяло. Разберете кое е най-добре за него. Научете се да усещате мускулите си и така подберете най-добрите упражнения за тях. Културизмът е строго индивидуален спорт и това което действа на мен не значи ,че ще действа и на вас. Затова експериментирайте с различни програми и техники за да постигнете успеха който желаете. Пожелавам ви да успеете.

 
Бицепс Артър Джоунс преди повече от 15 години е казал, че повечето културисти ...
Най - добрите упражнения за гръб Ще започнем от царя на упражненията за гръб, въпреки че доста хора...
Калцият Това е една от съставките, на които културистичните диети са...

Реклама