Средно-напреднали - (6 месеца до 2 години тренировъчен опит) – тренирате също три-четири пъти седмично. Вече трябва да сте овладели правилното изпълнение на всяко упражнение. Програмата Ви цели увеличаване на мускулната сила и растеж на мускулите. През този период трябва да забележите видимо увеличаване на обема на мускулите.

Вече сте достатъчо напреднали за да разделите мускулните групи. Има много най-различни програми за разделяне на тренировъчния сплит. Едни от най - разпространените са горна част на тялото например в понеделник и четвъртък и долна част на тялото във вторник и петък. Сряда , събота и неделя са почивни дни. Друг разпространен метод за разделяне е така наречния бутане - дърпане т.е в един ден бутащите мускулни групи (гърди, рамо, трицепс, предна част на краката) и дърпащи (гръб, бицепс,трапес и задната част на краката,прасците също влизат тук). Друга система е гърди,гръб, рамо в понеделник и четвъртък и крака и ръце във вторник и петък. Общо взето се тренира по следната система два дни тренировка последвани от един ден почивка.За тези които се въстановяват по-бавно един ден трениране и един ден почивка.

 
Искате ли коремните ви мускули да са като на гръцка статуя От векове, идеалното мъжко тяло е представяно от гръцките идеални, и...
Как да качим маса Масата е нещото, което всеки културист цели да постигне. Освен ако...
Напитки за сваляне на килограми Ледено студена вода Тя ще изгори допълнително калории към диетата ви...

Реклама