За начинаещи се препоръчват три тренировки седмично в продължение на поне 2-3 месеца. Тренира се цялото тяло като се започва от големите мускулни групи и се преминава към малките мускулни групи. Големите мускулни групи са краката (предна и задна част), гърбът, гърдите. Малките мускулни групи са раменете, бицепса, трицепса, прасците, предмишниците.След поне 3 месеца здрави тренировки можете да минете на разделно трениране т.нар сплит система. Ще намерите някои примерни тренировки в раздел средно напреднали.

Голяма грешка е тренирането само на горната част на тялото и изоставане на долната част на тялото т.е. краката. Повечето такива трениращи имат аргумент - аз крака си имам!!! Много ясно, че си имат , ако щяха да са инвалиди и въобще нямаша да могат да ги тренират. Така ,че не бъдете като тях. Краката са половината тяло и трябва да им се обръща необходимото внимание.

Тренира се три пъти седмично през ден например понеделник, сряда и петък или вторник, четвъртък и събота. Започвате от 3 серии първата седмица, втората 4 и трета седмица 5 серии и задържате така. Програмата Ви съдържа предимно базови упражнения, целящи да укрепят физиката Ви и да я подготвят за по-сериозни натоварвания. В началото се стремете да овладеете правилната техника на упражненията, а не да слагате големи тежести.

 
Фитнесът е по-ефикасен, когато е пред огледало Когато тренира на бягаща пътечка и наблюдава отражението си в...
Белтъчини, протеин - какво не знаем за него Белтък или белтъчина (понякога протеин) е колективен термин за...
Методики за подобряване на метаболизма Редувайте 5 дни ниско въглехидратен прием с 1 високо - Яжте храни...

Реклама