За начинаещи се препоръчват три тренировки седмично в продължение на поне 2-3 месеца. Тренира се цялото тяло като се започва от големите мускулни групи и се преминава към малките мускулни групи. Големите мускулни групи са краката (предна и задна част), гърбът, гърдите. Малките мускулни групи са раменете, бицепса, трицепса, прасците, предмишниците.След поне 3 месеца здрави тренировки можете да минете на разделно трениране т.нар сплит система. Ще намерите някои примерни тренировки в раздел средно напреднали.

Голяма грешка е тренирането само на горната част на тялото и изоставане на долната част на тялото т.е. краката. Повечето такива трениращи имат аргумент - аз крака си имам!!! Много ясно, че си имат , ако щяха да са инвалиди и въобще нямаша да могат да ги тренират. Така ,че не бъдете като тях. Краката са половината тяло и трябва да им се обръща необходимото внимание.

Тренира се три пъти седмично през ден например понеделник, сряда и петък или вторник, четвъртък и събота. Започвате от 3 серии първата седмица, втората 4 и трета седмица 5 серии и задържате така. Програмата Ви съдържа предимно базови упражнения, целящи да укрепят физиката Ви и да я подготвят за по-сериозни натоварвания. В началото се стремете да овладеете правилната техника на упражненията, а не да слагате големи тежести.

 
Тренировка за крака Интензивността е всичко От Ян Харисън Ключът към вашият успех е...
Ползата от разтягането или така нареченият стречинг Малко хора отделят внимание и изпълняват отделна стречинг програма. ...
Микроелементи - мед Медта е много важен елемент за човешкият организъм, който съдържа ...

Реклама