Защо 99% от диетите се провалят

Няма никакво съмнение, че 99% от всички диети се провалят, защото не можете реалистично да отговорите на очакванията и да се придържате към избраният от вас хранителен режим.

За пример ...
Ще загубите много килограми доста бързо с десет дневна прочистваща диета. Тази диета ще подейства само ако 10 дни пиете само лимонов сок и вода. Но това не може да бъде реалистично, няма как един човек да изкара толкова време само на течност, без храна. Дори и да успеете по някакъв начин да свалите желаните килограми за това време, може спокойно да си ги очаквате обратно след като приключите с диетата. Такива диети работят в краткосрочен план само, те не са трайни. И в крайна сметка се провалят.

Няма такова нещо като "Най – добра диета" и не слушайте всичките онези реклами, които казват "Тази диета е по – добра, отколкото другата" или ...
"Трябва да направя тази диета, защото всички останали са отслабнали с нея", и да не говорим за изказвания от рода на "Трябва да направя тази диета, защото Анджелина Джоли я спазва и затова е толкова слаба".

Най – добрият диетичен план за вас е ...
Диетата, с която дори не се чувствате, че сте на диета. Такава диета можете да спазвате достатъчно дълго без това да ви се струва ... бреме.

Например ...
Много хора са използвали високо протеинови диети като на Аткинс, за да отслабнат и да задържат новата си фигура за постоянно, но ако сте от типа човек, който жадува за въглехидрати, тогава не може реалистично да очаквате да сте стриктни в спазването й за дълъг период от време.
Ето защо 99% от всички диети се провалят.
Затова вашата диета трябва да бъде съобразена с вас самите, вие трябва да сте сигурни, че ще я спазвате до край и можете да я понесете.

Запомнете:
* Няма диета, която някога е работила за всички еднакво.
* Единствената диета, която някога ще действа на всички еднакво – с резултат, е тази, с която всеки се чувства, че все едно не е на диета и не се лишава от нищо. А такава диета могат да ви изготвят специалисти диетолози, които ще вземат в предвид вашите вкусове, навици и начин на живот.

 
Риболовна диета на Еди Робинсън Пред състезателната диета е гадна. И стига глупости, че диетата можела...
Кой плод с какво да ядем, за да стопим килограми? Плодовите коктейли, приготвени вкъщи с миксер, а не със...
Добрите мазнини, който горят лошите мазнини 1. Омега-3 мастни киселини Омега-3 мазнините помагат за изгарянето на...

Реклама