Витамини, които стимулират метаболизма ви

Витамините, които стимулират метаболизма могат да ви помогнат в борбата с килограмите или ако страдате от хипотиреоидизъм. Не забравяйте да се консултирате с вашия лекар преди това ако имате някакво заболяване каквото и да е било.
Лесни начини да засилите своя метаболизъм е да направите начина си на живот здравословен:

* Яжте балансирана закуска всеки ден. Може да мислите, че като прескочите закуската е добър начин си спестите някоя друга калория, но това депресира метаболизма и поставя тялото в режим на гладуване, което изисква съхранение на мазнините. Т.е. с пропускането на закуската забавяте метаболизма си и тялото задържа мазнините на "склад".

* Яжте приличен обяд и лека вечеря. Вашата консумация на храна трябва да настъпи по – рано през деня, а не вечерта. Не трябва да ядете нищо три часа преди лягане, защото тялото ви се нуждае от време, за да обработи храната и да я превърне в енергия. Затова ако ядете преди лягане тази енергия става на мазнини, понеже няма как да я изразходите.

* Избягвайте да гладувате. Точно както когато пропуснете закуската, гладът казва на тялото, че трябва да трупа запаси и да запази този калоричен ресурс, който има, а това означава задържане на мазнини.

* Физически натоварвания. Редовните упражнения повишават метаболизма. Упражнения, като например ходене в продължение на 30 минути изгарят между 150 -200 калории при нормално ходене. А ако го правите със забързано темпо е двойно. Мерете се два пъти седмично, за да следите резултатите.

* Вода. Пийте ледено студена вода. Да, трябва да се пие вода редовно, за здраве, но студена вода изисква повече енергия, за да я загрее тялото, което забързва храносмилането и изгарянето на енергия.

Витамин В помага на метаболизма
Трябва да има баланс при приемането на добавките с витамини. Витамин В – 12 е подходящ за премахването на умората и за активирането на активният живот. Витамините от В – комплекс:

* Подсилват обмяната на веществата
* Здрава кожа
* Мускулен тонус
* По – силна имунна система
* Насърчават растежа на клетките и функциите им

Витамин В и храната
Банани, картофи, чушки, леща, черен дроб, риба тон или пуйка са с най – голямо съдържание на витамин В.

 
Въглехидрати или мазнини Въглехидрати + мазнини = бомба със закъснител. Запомнете това. Каквато...
1800 калоричен хранителен план за мъже Това е един прост хранителен план от 1800 калории на ден. Който включва...
Ниско въглехидратни яденета под 400 калории Много пъти ви се е случвало да нямате време за ядене, а трябва да...

Реклама