Витамини, които стимулират метаболизма ви

Витамините, които стимулират метаболизма могат да ви помогнат в борбата с килограмите или ако страдате от хипотиреоидизъм. Не забравяйте да се консултирате с вашия лекар преди това ако имате някакво заболяване каквото и да е било.
Лесни начини да засилите своя метаболизъм е да направите начина си на живот здравословен:

* Яжте балансирана закуска всеки ден. Може да мислите, че като прескочите закуската е добър начин си спестите някоя друга калория, но това депресира метаболизма и поставя тялото в режим на гладуване, което изисква съхранение на мазнините. Т.е. с пропускането на закуската забавяте метаболизма си и тялото задържа мазнините на "склад".

* Яжте приличен обяд и лека вечеря. Вашата консумация на храна трябва да настъпи по – рано през деня, а не вечерта. Не трябва да ядете нищо три часа преди лягане, защото тялото ви се нуждае от време, за да обработи храната и да я превърне в енергия. Затова ако ядете преди лягане тази енергия става на мазнини, понеже няма как да я изразходите.

* Избягвайте да гладувате. Точно както когато пропуснете закуската, гладът казва на тялото, че трябва да трупа запаси и да запази този калоричен ресурс, който има, а това означава задържане на мазнини.

* Физически натоварвания. Редовните упражнения повишават метаболизма. Упражнения, като например ходене в продължение на 30 минути изгарят между 150 -200 калории при нормално ходене. А ако го правите със забързано темпо е двойно. Мерете се два пъти седмично, за да следите резултатите.

* Вода. Пийте ледено студена вода. Да, трябва да се пие вода редовно, за здраве, но студена вода изисква повече енергия, за да я загрее тялото, което забързва храносмилането и изгарянето на енергия.

Витамин В помага на метаболизма
Трябва да има баланс при приемането на добавките с витамини. Витамин В – 12 е подходящ за премахването на умората и за активирането на активният живот. Витамините от В – комплекс:

* Подсилват обмяната на веществата
* Здрава кожа
* Мускулен тонус
* По – силна имунна система
* Насърчават растежа на клетките и функциите им

Витамин В и храната
Банани, картофи, чушки, леща, черен дроб, риба тон или пуйка са с най – голямо съдържание на витамин В.

 
Въглехидратно редуване. Искате да свалите килограми?...Пробвайте въглехидратно редуване....
Какво се случва когато сме на диета? Думата “диета” би следвало да се разбира като “начин на хранене”, а...
Как да се храним? ВЪГЛЕХИДРАТИ Въглехидратите са нашият основен енергиен източник....

Реклама