Последици от ниско калоричните диети

Един от последните важни публикувани доклади на диетолози сочи, че ниско калоричната диета води със себе си лоши последици след като бъде прекратена, а именно неконтролируемо напълняване.

А причината е много проста – ниско калоричните храни не засищат апетита и така той става още по голям и опасен, което води до преяждания, а те до двойно и тройно покачване на килограми.

Затова е добре да се храните често през 3 часа, за да контролирате апетита си, особено когато сте на такава нискокалорична диета.

Експерти смятат, че това възможно на – лошата диета от огромния избор, който има днес. Защо? Защото при такава ниско калорична диета силно и изведнъж намалява способността на организма да регулира нормата от енергия необходима му за деня.
А крайният резултат от това е зверски глад, защото усещането за ситост е загубено и организма си иска своето – да си набави необходимите въглехидрати и мазнини, което в случая значи само едно – многократно преяждане.

Да не говорим за опасността от такава диета ако се прилага от подрастващи юноши или деца. Експертите ясно и многократно са повтаряли, че докато расте едно тяло то трябва да бъде подлагано на едно правилно и рационално балансирано хранене, а не на диети, а още повече и нискокалорични. Защото те водят до преяждане и затлъстяване, което е много вредно за подрастващият организъм.

Ето ви един факт: ако имате 4 или 5 хранения в деня производството на инсулин се намалява, а когато той е малко като количество в организма, толкова по – малко мазнини се трупат като депа.

 
Пак за разделното хранене Повече за комбинирането на храните при разделното хранене....
Какво представлява калорията Калорията е количеството енергия, необходимо за повишаване...
Минералите Ако е лишен от необходимите минерали, организмът ни не може цялостно...

Реклама