Как здравословната храна става нездравословна

За да се изчистите от мазнините и да напомпате мускулите първо трябва много внимателно да подбирате и приготвяте храната си да бъде най – здравословно сготвена. Все пак знаете, че каквото ядете това ще ви се отрази на коремните мускули веднага – в добрия и в лошият смисъл.  
За съжаление много мъже, които смятат, че са си приготвили здравословна храна грешат, защото продуктите могат и да са такива, но прибавеното към тях ги прави нездравословно.
Проследете по – долу някои от най – големите грешки, които бихте могли да допуснете.

Пиле
Здравословно: пиле на грил
Нездравословно: пиле на грил със сос за  барбекю

Един от най-лесните начини да направите здравословната храна нездравословна е да задушите  пилешките гърди със сос за барбекю преди да ги пуснете в грила. Защото тези сосове са с много високо съдържание на захар и „бъкат” от калории.

Повечето хора даже използват много от препоръчителната супена лъжица, в която има около е 100 калории. Ако искате пилето ви на грил да е сочно използвайте не барбекю сос, а соев сос или го залейте с малко прясно нискомаслено или обезмаслено мляко.

Как здравословната храна става нездравословна

Зеленчуци
Здравословно: салата
Нездравословно: салата с дресинг без мазнини

Повечето мъже все още си мислят, че дресинга без мазнини за салатите е здравословен. За съжаление, това е един нездравословен начин да съсипете една полезна храна, като салатата.
Проблемът е, че много от тези сосове с ниско съдържание на мазнини са действително натоварени със захар, която вдига нивата на инсулина и така се насърчава съхраняването на телесните мазнини.
Освен това, много от витамините, които се намират в тях действително изискват хранителни мазнини за да бъдат усвоени. Така, че добавянето на пълномаслен дресинг към салата е по – здравословният избор.  
Ключът към избягването на този нездравословен начин на хранене е прост:  да следите общото количество калории.

Пълнозълнест хляб
Здравословно:
пълнозърнест хляб
Нездравословно: пълнозърнест хляб с топено сирене и неговите производни такива

Топеното или крема сиренето са пълни с голямо количество наситени мазнини. Ако не можете да ядете чист пълнозърнестия хляб тогава заменете тези видове сирена с чистото фъстъчено масло. Фъстъченото масло съдържа по-здравословни мазнини, по-малко захар, и е далеч по-здравословен начин да започнете деня си.

 
Диета от 2500 калории Диетата е за един пълен ден, където преобладават основно въглехидрати....
Как да разпределим калориите за деня След като вече знаем колко ккал. са ни необходими трябва да ги...
Кое действа и кое не при диетите Ниско калоричната храна не действа Причината е в това, че  вашият ...

Реклама