Как здравословната храна става нездравословна

За да се изчистите от мазнините и да напомпате мускулите първо трябва много внимателно да подбирате и приготвяте храната си да бъде най – здравословно сготвена. Все пак знаете, че каквото ядете това ще ви се отрази на коремните мускули веднага – в добрия и в лошият смисъл.  
За съжаление много мъже, които смятат, че са си приготвили здравословна храна грешат, защото продуктите могат и да са такива, но прибавеното към тях ги прави нездравословно.
Проследете по – долу някои от най – големите грешки, които бихте могли да допуснете.

Пиле
Здравословно: пиле на грил
Нездравословно: пиле на грил със сос за  барбекю

Един от най-лесните начини да направите здравословната храна нездравословна е да задушите  пилешките гърди със сос за барбекю преди да ги пуснете в грила. Защото тези сосове са с много високо съдържание на захар и „бъкат” от калории.

Повечето хора даже използват много от препоръчителната супена лъжица, в която има около е 100 калории. Ако искате пилето ви на грил да е сочно използвайте не барбекю сос, а соев сос или го залейте с малко прясно нискомаслено или обезмаслено мляко.

Как здравословната храна става нездравословна

Зеленчуци
Здравословно: салата
Нездравословно: салата с дресинг без мазнини

Повечето мъже все още си мислят, че дресинга без мазнини за салатите е здравословен. За съжаление, това е един нездравословен начин да съсипете една полезна храна, като салатата.
Проблемът е, че много от тези сосове с ниско съдържание на мазнини са действително натоварени със захар, която вдига нивата на инсулина и така се насърчава съхраняването на телесните мазнини.
Освен това, много от витамините, които се намират в тях действително изискват хранителни мазнини за да бъдат усвоени. Така, че добавянето на пълномаслен дресинг към салата е по – здравословният избор.  
Ключът към избягването на този нездравословен начин на хранене е прост:  да следите общото количество калории.

Пълнозълнест хляб
Здравословно:
пълнозърнест хляб
Нездравословно: пълнозърнест хляб с топено сирене и неговите производни такива

Топеното или крема сиренето са пълни с голямо количество наситени мазнини. Ако не можете да ядете чист пълнозърнестия хляб тогава заменете тези видове сирена с чистото фъстъчено масло. Фъстъченото масло съдържа по-здравословни мазнини, по-малко захар, и е далеч по-здравословен начин да започнете деня си.

 
Как да разпределим калориите за деня След като вече знаем колко ккал. са ни необходими трябва да ги...
Калорийни сметки Когато става въпрос за такива сметки, билдерите са сред най – вещите. ...
Добри и лоши въглехидрати Хубаво е да знаем количеството, качеството и вида на въглехидратите...

Реклама