Риболовна диета на Еди Робинсън

Пред състезателната диета е гадна. И стига глупости, че диетата можела да бъде вкусна и лесно поносима. Няма такова нещо. Това ние работата и, за да я вършим както трябва да се примирим с окаяното си положение, докато всичко мине. Само си помислете: три месеца да се лишаваш от второто най – голямо удоволствие, познато на човека, а с течение на времето става все по – лошо и по – лошо. Ако не си станал мъж, когато всичко свърши, значи никога няма да станеш.

За мен пред състезателната подготовка започва 12 седмици преди самото шоу, но плътно. Опитвам се да спазвам някои прости правила. Предприемам по – големи промени в хранителният си режим на 4 седмици, а ястията си избирам между 2 – 3 възможни храни. Единственото, което се налага да правя е да си напомням непрекъснато, че това няма да трае дълго.
В началото на 12 – те седмици преминавам на храни, които горят чисто, т.е. не са били подлагани на предварителна обработка. Въглехидратите възлизат на 350 грама на ден, приемам под формата на сладък картоф, ориз, овесени ядки и зърнени храни. Белтъчините са малко по – малко, около 320 грама и се осигуряват от риба, пилета, яйца и протеинови напитки. Основната ми задача през този период е най – вече да привикна към пълноценна и лека храна с ниско съдържание на мазнини.
Менюто ми е съвсем еднообразно и разпределено в вест хранения на ден. Най – много  въглехидрати приемам сутринта и с течение на деня постепенно ги намалявам. Количеството протеин остава непроменено при всички хранения: някъде около 60 грама.

Риболовна диета на Еди Робинсън

РАЗИГРАВЯНЕ НА ВЪГЛЕХИДРАТИТЕ
Първото хранене се състои от петнайсетина яйчни белтъка, купа овесени ядки и кафе. За второ вземам приблизително 350 гр. риба и един сладък картоф. Останалите хранения варират между риба и пиле за белтъчини и овесени ядки и сладки картофи за въглехидрати. Последното ми ядене, късно вечерта, е протеинова напитка с ниско съдържание на въглехидрати и мазнини.
Когато стигна до осмата седмица, отрязвам тежките въглехидрати. Започвам да играя с обмяната на веществата, като редувам 72 часа на ниски въглехидрати и 36 часа на високи въглехидрати. По този начин мога да почна да изгарям телесната мазнина и без да сменям диетата. Ако въглехидратите са високи, трудно е да накараш мазнините да горят, но протеинът винаги трябва да се поддържа висок, за да се предотвърти разграждането на протеиновите запаси в мускулите.
По време на 36 – те часа въглехидратно зареждане, ям предимно овесени ядки, като приемът на въглехидрати стига до 300 – 350 гр. на ден. След ден и половина слизам на 100 – 150 гр. дневно, като това трябва да продължи три дена. Обикновено не усещам неприятните последици от спадането на гликогена някъде до към втория ден, когато на тялото ми вече му остава само един ден да се чуди: „Ей, къде отидоха тия въглехидрати?”. Това ми позволява да отмазнявам, без  да изпадам в шок, а когато увелича въглехидратите, организмът ми все още е в режим на изгаряне. Ако усетя, че нещо не се получава с изгарянето, увеличавам малко аеробиката, за да ускоря метаболизма си. 
Когато стигна до момента, в който ми остават само 4 седмици до състезанието, въглехидратите ми се движат някъде в границата на 100 – 150 грама, като започвам да заместват сладкият картоф и овесените ядки с влакнести (високо целулозни) зеленчуци. За прочистване на червата и стомаха имаш нужда от малко по – груба храна. Когато протеинът се приема след зеленчуците, той се усвоява по – добре. Трябва от време на време да пускаш там долу нещо, което да те остърже добре от вътре. Пък и по този начин си набавяш и минерали.
Пия много вода, за да поддържам организма си „наводнен”. Всъщност мъкна навсякъде със себе си една голяма кана и я пълна непрекъснато. Това е една от причините да ям аспержи всеки ден – те са естествен диуретик.
Риболовна диета на Еди Робинсън Последните четири дена преди състезанието трябва да съм тип топ с въглехидратите. В този момент мога да ги разигравам както се наложи. Сега, също така, започвам да взимам под внимание приема на натрий, като отразявам яйчните белтъци и основно се съсредоточавам на пиле, риба и протеин на прах. Нищо драстично: просто намалявам леко натрия, за да се предпазя от задържането на прекалено много вода.
По това време също започвам да смесвам прахообразният протеин с овесени ядки, защото най – важното за мен е да се осигуря, че вкарвам вътре нужните въглехидрати. На този етап вече не ми трябва много протеин, защото всъщност си почивам, не ходя в залата. Главната ми грижа е да стоя далеч от натрия, защото най – малко от всичко искам да изглеждам подпухнал на състезанието.
Единствено през последните 3 дена преди шоуто наблюдавам внимателно приемана вода, като същевременно зареждам с въглехидрати – до 500 гр. на ден. И тъй като всеки грам въглехидрати изисква 3 грама вода, 3 по 500 прави 1500 грама вода и не повече. Така и пия вода – в зависимост от приетите въглехидрати иначе тя би могла да прелее в кожата ми и да ме замаже.
Сутринта на полуфиналите изяждам лека закуска, може би купа овесени ядки и след това се опитвам наистина на огранича водата. Това е половината от работата.
Въпреки, че е проста диетата ми никак не е прекрасна. Но аз не й позволявам да ме подлуди. Ходя на риболов. Не, че това я прави по – малко гадна, но поне е нещо, което обичам. И го правя всеки ден.

 
Отслабване с Равномерно балансирана диета (РБД) Това е хранителен режим, в който тялото използва предимно два вида...
1800 калоричен хранителен план за мъже Това е един прост хранителен план от 1800 калории на ден. Който включва...
Бързите храни - полезни или вредни Личният ти лекар е препоръчал да закусваш с кисело мляко, защото било ...

Реклама