В Германия се уеличава популярността на метаболитна програма, с която ефикасно се отслабва, предаде ДПА.

Програмата се нарича “Метаболитен баланс”. Създадена е от германския диетолог Волфганг Фунфак. Той твърди, че добре балансираната обмяна на веществата е основа за хармоничното протичане на всички телесни функции.

Според Ахим Буб от института “Макс Рубнер” в Карлсруе пък в храненето трябва да се съблюдават прости правила.

Храната трябва да е разнообразна, да съдържа колкото е възможно по-малко мазнини, които да са по-скоро растителни, отколкото животински.

Буб е убеден, че ако спазват тези правила, ако са физически активни и поемат достатъчно течности, хората могат да отслабват, без да спазват специални диети.

Теорията на Фунфак е по-различна. Той казва, че всеки човек се нуждае от различни основни съставки, за да има добра обмяна. Тези, които желаят трайно да променят метаболизма си, трябва да следват индивидуален план за хранене.

Изследване на кръвта определя кои основни хранителни съставки липсват в организма. След това диетологът препоръчва едногодишно лечение.

Главната цел на програмата на Фунфак е нивата на инсулина и кръвната захар да се поддържат максимално ниски. Това създава усещане за ситост по-дълго време и хората отслабват с радост. Преди това обаче трябва стриктно да се спазва специален план на хранене.

Човек трябва да се храни три пъти дневно на 5-часови интервали, като леките междинни закуски са забранени. Необходимо е също да се ядат плодове и зеленчуци три пъти дневно, комбинирани с 20-30-минутни физически упражнения.

Фунфанк твърди, че този метод на хранене лекува невродермит, подмладява кожата и води до хармония между тялото и душата.

Източник Actualno.com

 
Кой плод с какво да ядем, за да стопим килограми? Плодовите коктейли, приготвени вкъщи с миксер, а не със...
Риба тон с доматен сос Продукти: 800 гр. прясна риба тон; 4 средно големи домата; оцет; лимон; ...
Вафла с кисело мляко - префектната закуска Вафла с кисело мляко - префектната закуска за междучасието ! Един...

Реклама