Всеки знае, че трябва да избягва определени храни и, че не трябва да вечеря  пържола, пържени картофи със Топ храните за мъжесос, омлет, бекон и т.н.
Следвайте нашите топ храни и теглото ви ще е регулирано винаги, както и здравето в дългосрочен план.

Зеле
Пълно е с хранителни вещества и е с малко калории. Това е най – добрата храна  за горене на мазнини, а и дава чувство за ситост, което е основен фактор в Топ храни за мъже. Вероятно едно от най – големите предимства, което предлага зелето е, че е силен антиоксидант, който ви помага за предотвратяването на рак.
В 200 гр. зеле има 22 калории, 5 грама на въглехидрати, 0 грама мазнини и 1,5 грама протеин.

Извара
Една от най – добрите храни за ядене преди лягане. Изварата е голям източник на протеин, казеин, като по този начин доставя на организма ви бавно смилаем протеин, по време на сън. Точно затова изварата е сред Топ храните за мъже –  особено ако вдигате тежести.

Сьомга
Сьомгата е богат източник на основни мастни киселини, правейки я една от най – добрите видове риба за ядене. Източник на калций, който подсилва костите, а здравите кости са важни за правилното съкращение на мускулите.

Швейцарско цвекло
Когато ви омръзнат ежедневните зелени салати си вземете швейцарско цвекло, за да разнообразите. Това е вкусна алтернатива. С малко горчив вкус е, но е богат източник на лутеин и зеаксатин, които помагат за доброто ви зрение.

Нар   
Много полезен плод и е доказано, че помага за предотвратяването от рак, особено рак на простатата. Тъй като това е проблем за много мъже. Този плод  също е отличен източник на витамин С.

Телешка пържола
Стека отдавна е сред Топ храните за мъже, защото е един от най – добрите източници на протеини. Най – бързо и добре се усвоява от организма. Той е и отличен източник на желязо, което помага за транспорта на кислород до различните клетки в организма.

 
Как с какво и защо да се храним ? Рационално хранене Храненето е жизнено необходимо за изграждане на човешкото тяло и за...
Едномесечна диета Ден 1 Закуска : 100гр препечен пълнозърнест хляб 4 белтъка яйчни и един...
Диета от 2500 калории Диетата е за един пълен ден, където преобладават основно въглехидрати....

Реклама