Ниско въглехидратни стратегии, които ще ви направят по изчистени и готови за лятото />
<h2>Ниско въглехидратни стратегии, които ще ви направят по – изчистени и готови за лятото </h2>
<p align=Крис Асето

Нека ви кажа няколко факта, които ще превърнат трудния и дълъг процес на изчистване на тялото в едно просто кратковременно и съвсем реално приключение.

За да бъдете изчистен и релефен, е необходимо да започнете с три съвсем прости и основни неща: драстично отрежете мазнините от вашето меню, намалете въглехидратите и увеличете протеина.
Мазнините са основният ви враг и това не е тайна – пържените храни, масло, олио, забравете ги или поне ги сведете до минимум. Приемайте повече чисти източници на протеини, като белтъци, пилешки гърди без кожа, червено месо или пък протеинови добавки.

Освен “лошите” мазнини вашата задача е и редуцирането и на въглехидратите, като по този начин ще потиснете отделянето на инсулин, който, както е известно, е силно анаболичен. Но, инсулинът има свойството да спомага натрупването на мастни клетки. Така контролът над въглехидратите ще означава контрол над инсулина и оттук намаляване на мазнините.

Но това намаляване трябва да е добре обмислено и в никакъв случай толкова драстично, както при мазнините. Ниският въглехидратен прием за период от 3 – 5 дни ще доведе мускулите ви до състояние на ниски нива на гликоген и така организмът ще потърси други източници на енергия, като ще започне да изгаря мускули. За да предотвъртите този убийствен катаболичен ефект, необходимо е да увеличите приема на протеини за сметка на въглехидратите.
Ето и седемте основни стъпки, които ще ви дадат ценни съвети как да манипулирате ниско въглехидратната диета и да я превърнете в успешен начин за изчистване на мазнините, без изгарянето на толкова трудната за изграждане мускулна маса.

Малко въглехидрати не означават много мазнини
Забравете за диетите, които ви съветват да гладувате и съвсем да спрете въглехидратите. Това е безумие – да лишавате ялото си от енергия, като през това време се тъпчете с харни, богати на мазнини. Не забравяйте, че основната ви задача е да намалите мазнините и въглехидратите, като първите в по – голяма степен, като приемате по – голямо количество протеини, които пък да с а главното нещо, което ще ви предпази от вредни катаболни процеси.

Намалете въглехидратите на две стъпки
Намалете въглехидратите в специален тридневен модел, в който има два основни момента. Първо вземете своя нормален дневен прием на въглехидрати. Примерно 100 – килограмов атлет взима дневно 500 грама. Разделете това на две – получават се 250 грама дневно. Приемете тази доза един ден, след което отново я разделете на две. Получават се 125 грама дневно, които приемайте през следващите два дена.
Дневния прием разделете равномерно в шест хранения. Ето и тридневната въглехидратна схема.

1 – ви ден – 250 гр. (половината от обичайния прием въглехидрати)
2 – ри и 3 – ти ден – 125 гр. (половината от приемът на 1 – ят ден)

В два специални дни яжте въглехидрати преди и след тренировка
Принципът е следният – всеки 4 и 5 ден разделете приемът на въглехидрати само в две храненета – преди и след тренировка. Така ще задържите ниски нива на инсулин за по – дълго време, т.е. механизма на изгаряне на мазнините ще е по – дълъг.

Намалете почти до минимум въглехидратите за два дни
И тъй като вече сте в ниско въглехидратна диета, можете да стигнете и още по – далеч, като намалите още повече приема – да рече до само 75 гр. За ден в продължение на два дни. Това е най – критичната и тежка точка на плана, тъй като нивата на гликоген ще са доста ниски.

6 – ти и 7 – ми ден – 75 грама.
Един благословен ден
Ниско въглехидратната диета е стресово състояние за организма и като всеки друг такъв стресов процес организма търси начин да се адаптира, като в случая може да се стигне до състояние на много ниско калорично изгаряне. Затова “ излъжете” организма, като се измъкнете от ситуацията с един ден, в който приемете 80% от нормалното количество въглехидрати т.е. ако те са 500 гр. На ден, вие приемете около 400. така ще избегнете забавянето на метаболизма и ще се снабдите с необходимото за тренировка гориво.

8 – ми ден – 400 грама.

Удвоете протеина

Тъй като сте свели въглехидратите до минимум, вашият единствен хранителен ресурс, който ще ви предпази от изгубване на мускулна маса, е протеинът. Спазвайте следният план за прием на протеин през всичките досега дни от цикъла с малко въглехидрати.

1 – ви ден – 2,2 гр. протеин на килограм тегло.
2 – ри и 3 –ти ден – 2,6 гр. протеин на килограм тегло.
4 – ти и 5 – ти ден – 3,5 гр.  протеин на килограм тегло.
6 – ти и 7 – ми ден – 4 гр. протеин на килограм тегло.
8 – ми ден – 2,2 гр. протеин на килограм тегло.

Повторете горните шест стъпки

Повторете този осем дневен цикъл два или три пъти, след което починете една седмица. Така след още един – два подобни плана със сигурност ще сте готови за лятото.

 
Добрите мазнини, който горят лошите мазнини 1. Омега-3 мастни киселини Омега-3 мазнините помагат за изгарянето на...
Пилешко с кафяв ориз и спанак Отлично хранене подходящо за летния сезон, в който всеки иска да...
Високо въглехидратни храни Яденето на твърде много въглехидрати води до качване на килограми и...

Реклама