След като вече знаем колко ккал. са ни необходими трябва да ги разпределим правилно за през целия ден. Доказано е че с една и съща храна можем да сваляме и да качваме килограми. Още от времето на световните войни са извършвани опити с хора, за благото на човечеството , свързани с разхода на енергия и разпределението на храната през деня.. На доживотно осъдени се е давала една и съща храна. Разделени на две групи, едната е получавала храна само сутрин а другата само вечер. Резултатите са били смайващи. Групата която се е хранела само сутрин била в отлично състояние (доколкото това е възможно в затвор) и с много добра работоспособност и въпреки завишения прием на калории не покачила теглото си.
 Втората група, която са наричали “щастливата” защото не са си лягали гладни, била с понижена работоспособност и въпреки натоварването през деня започнали да покачват теглото си. Това доказало че не само изчисляването на калориите е от значение когато се изработва хранителен режим ,но и разпределението на храната във времето.
    “Изяж закуската сам, обяда сподели с приятел, а вечерята подари на врага си.” Връщаме се към тази азиатска мъдрост отново ,защото тя е “формула” за добро здраве и красиво тяло. Необходимите за деня калории трябва да се разпределят на равни интервали от време на 3-5 приема за деня. По голямата част от тях около 30-40 % са за закуската. Храната от сутрин до вечер постепенно трябва да намалява и за вечеря се полагат не повече от 15-20 % от “дневната дажба” калории.
 
Шоколадовата диета съществува Диетите вече са част от живота ни. Това е абсолютен и безспорен факт и...
Соеви аминокиселини - плюсове и минуси Дали при соевите аминокиселини има повече рискове, отколкото ползи...
Храни, които засилват метаболизма ви Смята се, че определени храни и подправки могат да ви помогнат да...

Реклама