След като вече знаем колко ккал. са ни необходими трябва да ги разпределим правилно за през целия ден. Доказано е че с една и съща храна можем да сваляме и да качваме килограми. Още от времето на световните войни са извършвани опити с хора, за благото на човечеството , свързани с разхода на енергия и разпределението на храната през деня.. На доживотно осъдени се е давала една и съща храна. Разделени на две групи, едната е получавала храна само сутрин а другата само вечер. Резултатите са били смайващи. Групата която се е хранела само сутрин била в отлично състояние (доколкото това е възможно в затвор) и с много добра работоспособност и въпреки завишения прием на калории не покачила теглото си.
 Втората група, която са наричали “щастливата” защото не са си лягали гладни, била с понижена работоспособност и въпреки натоварването през деня започнали да покачват теглото си. Това доказало че не само изчисляването на калориите е от значение когато се изработва хранителен режим ,но и разпределението на храната във времето.
    “Изяж закуската сам, обяда сподели с приятел, а вечерята подари на врага си.” Връщаме се към тази азиатска мъдрост отново ,защото тя е “формула” за добро здраве и красиво тяло. Необходимите за деня калории трябва да се разпределят на равни интервали от време на 3-5 приема за деня. По голямата част от тях около 30-40 % са за закуската. Храната от сутрин до вечер постепенно трябва да намалява и за вечеря се полагат не повече от 15-20 % от “дневната дажба” калории.
 
Диета за активни спортисти Занимавайки се активно със спорт, не се нуждаете от някаква строга...
Хранителният режим на Густаво Бадел Този дневен режим Густаво следва за подготовката си за “Мистър...
Ниско-Въглехидратната Диета Здравословната диета за намаляване на подкожните Ви мазнини е...

Реклама