Петте най – добри супелементи за мъжете

Мултивитамин А

Трябва да го получава всеки, който не яде достатъчно плодове и зеленчуци. 

Една таблетка ви предоставя 100% от дневните нужди на организма. Но гледайте формулата да е без желязо. Защото излишни количества желязо могат да ви доведат до заболяване на сърцето, белите дробове и т.н. 

Протеин на прах

Вие можете да получавате достатъчно протеин с храната, но протеина на прах има други преимущества: приемате чрез него чист протеин без калории и замествате хранения с него. Той възстановява мускулите след тренировка  и така получавате мускулен растеж.

Има два широко използвани протеина: сурватъчен и казеин. Сурватъчния протеин се усвоява  по-бързо от организма, докато при казеинът това става по – бавно и затова снабдява организма с по - дълго  продължаваща доставка на протеин на  мускулите. 

Креатин

Тази синтетична версия на енергиен източник помага да ускори възстановяването и растежа на изтощената мускулна маса след тренировка, като са ви достатъчни само 3 до 5гр. на ден.  

Зелен чай

Зеленият чай се бори с мазнината. Към 90 милиграма три пъти ежедневно и “Чао” мазнини, “Здравей” добър тонус.  

Рибно масло

Много мъже между 20 и 30 годишната си възраст изобщо не мислят за състоянието на техните сърца. А, пък  ако имате обаче и семейна обремененост, трябва непременно да се замислите за действието на рибното масло, което предпазва сърцето ви и здравето като цяло от болести. Експертите препоръчват поне 1 или 2 гр. на ден да се взема.  

Това бяха петте най – добри супелементи, които всеки мъж трябва да взима, за да се бори и предотвъртява болестите, да държи на страна лошите гени и да живее колкото си може по- дълго.

 
L-carnitine Историята на L-карнитина започва от 1905 г., когато е извлечен за първи...
5 мита за хляба Съдейки по неоспоримия факт, че хората ядат хляб вече 10 хиляди години,...
Учени развенчаха суперсилата на соята Обявената за суперхрана соя, която може да бъде намерена под всякакъв...

Реклама