Яжте банани Хранителни факти

Какво според вас могат да правят бананите в диетата на културистите? Последните изследвания показват, че хомоцистинът – аминокиселина, която се явява вторичен продукт в резултат на метаболизма на протеина, е особено опасна за сърдечно – съдовата система.

Известни с огромни количества протеин, които приемат професионалистите, добре знаят този факт и търсят начин да сведат рисковете до минимум и да пазят сърцето си.

Витамините от Б групата са един добър вариант за намаляване нивата на опасния хомоцистин, затова те задължително присъстват в диетата на културистите, отличен ефект в това отношение обаче имат и бананите, затова хапвайте по един банан дневно.

Ядките са полезни

Не е тайна за никого, че макар мазнините в културистичната диета да не са желани, то те задължително присъстват в минимални количества. Най – добрия начин да набавите необходимото количество мазнини са ядките и другите видове семки.

Ядки – изключително богати на магнезий и добър източник на витамин Е. Също така съдържат протеин. Естествено бадемовото масло също е отлично и притежава всички хранителни плюсове на ядките.

Тиквени, слънчогледови семки и сусам – също богати на витамин Е, магнезий и протеин, както и на прости въглехидрати.

 
Кое действа и кое не при диетите Ниско калоричната храна не действа Причината е в това, че  вашият ...
Перфектният обяд Пилешки гърди (250-300г)1 картоф1 чаша смес от грах,царевица и...
Примерна диета за релеф 1 ден закуска - 200гр пилешко филе + 100гр макарони обяд - 200гр телешко филе +...

Реклама