Далеч от очите не означава далеч от сърцето Тази стара поговорка " Далеч от очите, далеч от сърцето" не е съвсем вярна. Връзка от разтояние, както и всички други неща има своите и добри и лоши страни.
С развитието на новите технологии, добрите страни стават все повече...

Добрите страни
Разстоянието поддържа пламъка на любовта- очакването на всяко следващо писмо, mail, чат по icq-то, телефонен разговор и среща кара сърцето ви да бие по-силно. Радостта от контакта с любимия човек е винаги еднакво голяма.
Край на рутината. Много от „класическите“ връзки се задушават именно заради скучното ежедневие. При връзките от разстояние всяка среща е преоткриване на човека срещу вас, а темите за разговор никога не могат да се изчерпат.

Всеки живее своя си живот. Можете да си позволите да закъснеете някоя вечер без да трябва да давате обяснения или да посетите родителите си без угризения на съвестта.
Когато любимият човек е далече, това означава и край на караниците. Времето ви заедно е толкова малко, че не си заслужава да го пропилявате в критики и спорове.

Лошите страни

Редките срещи не позволяват да опознаете в пълнота човека, с когото сте се обвързали. Тъй като не се виждате често, не можете да видите лошите му страни. Това може да бъде прието и като плюс, защото вашите отрицателни страни също остават скрити.
Тъй като на практика и двамата живеете поотделно, има опасност да си създадете „ергенски“ навици, които после трудно да преодолеете в съвместния ви живот.
Отсъствието на любимия човек се усеща много силно в трудни моменти. Телефонния разговор не може да замени силната прегръдка.
Какво трябва да правите тогава?
В подобна връзка най-важното е да се научите да се вслушвате в любимия човек. Редовните разговори ще помогнат за повдигане на настроението и на двама ви и превъзмогването на трудния период.
Много важно е да правите заедно планове за бъдещето. Независимо дали се отнася за следващата ви среща или за това да се съберете да живеете заедно.

Интернет е вашият най - добър приятел
Благодарение на съвременните средства за комуникация голямото разстояние почти не е се усеща като пречка. Освен добрият стар телефон, в услуга на влюбените, но разделени сродни души са електронната поща, чатът и уеб-камерата, които сякаш са създадени именно за такива връзки.
А любовно писмо изпратено по пощата винаги ще си остане романтичен жест номер едно.

 
21 причини,поради които те обичам 1. Мога да бъда самият(самата) себе си, когато съм с теб. 2. Представата...
15 неща, които никога не сте знаели за любовта Луди от любов Да, научно е доказано, че събитията, които се случват в...
Хранене през бременността Ендокринната и вегетативната нервна система през бременността...

Реклама