Депресията: Не е това което си мислите

Независимо от вашата възраст трябва да знаете факти за психичното си здраве.
По статистически данни към 5 септември 2006г. приблизително 12 милиона американски жени страдат от депресия. И много погрешни схващания пречат за тяхното възстановяване. Ново проучване на 1200 жени от Националният женски здравно възстановителен център в САЩ излагат срещаните митове от поколенията за депресията:

От 20 до 44 годишните твърдят, че ...
Мит: "Аз не се нуждаят от антидепресанти – мога да се обърна към приятелите ми да ми помогнат и да премина през това."

Истината: Вие ще се нуждаете от повече от един приятел, за да победите депресията. "Приятелите и семейството са от ключово значение за възстановяването, но хората със сериозни депресия се повлияват най – добре, ако имат сесии с психотерапевт и взимат антидепресанти", казва Вивиан Бърт (професор по психиатрия в Дейвид Гефън, Училището по медицина в Калифорнийския университет в Лос Анджелис).

От 45 до 59 годишните твърдят, че ...
Мит: "Това не е депресия, това е менопауза – люлката на настроенията."

Истината: Менопаузата не е причина, за да не търсите лечение. "Независимо от това, което ви кара да изпаднете в депресия и менопаузата може да се нуждае от медикаментозни средства", казва Бърт.

От 60 до 69 годишните често смятат, че ...
Мит: "Най – добре е да не бъдат натоварвани други с моите проблеми."

Истината: Разговорите с приятели - в допълнение с един психотерапевт - ще допринесат в значителна степен за вашето подобряване.

 
Маточна тръба Чифтен орган от тръбест тип. По нея зрялата яйцеклетка, освободена при...
Какво харесват мъжете у една жена Нормално и естествено е една жена когато е сред повече хора (особено...
10 признака, че се държиш по – гадно, отколкото си мислиш 1. Съседите ти не смеят да те заговорят. 2. Голяма част от бившите ти...

Реклама