Приятели, от които всяка жена се нуждае

Нямате нужда от 600 Facebook приятели и претъпкан социален календар, за да се чувствате обичани (в действителност ефекта е обратен). Изследванията показват, че следните "типове" взаимоотношения са особено мощни и благоприятни за вашето здраве.

1. Приятел от детинство
2. Нов приятел
3. Фитнес приятел
4. Духовен приятел
5. По – млад приятел
6. Приятели на вашия партньор
7. Майка ти
8. Себе си

Приятел от детинство
Вие сте дългогодишни приятели, защото сте израснали заедно, знаете всичко за семействата си, имате общи спомени и истории, които друг не знае. Това е много скъп приятел.

Нов приятел
За разлика от тези, които познавате, новопридобитите приятели нямат предварително изградено мнение за вас. Памела Маклийн доктор по психология в Санта Барбара, Калифорния казва: "Новите приятели възпламеняват различни видове мислене и свежи начини на съществуване на човека." Нещо повече, те ще ви свържат с друга мрежа от хора, и така новият ви кръг ще се увеличи. Тази мрежа може да бъде полезна, ако искате промяна в живота си, в кариерата си, в обкръжението си или просто ще обогати духовното и интелектуалното ви съществуване.

Фитнес приятел
Експертите са съгласни, че упражненията дали ходене, голф или салса танци са едни от най – важните неща, които можете да направите за физическото и психическото си здраве и дълголетие. А в допълнение и с един добър приятел можете да "залепите" страхотен здравословен навик.

Духовен приятел
Като част от една духовна общност хората са по – устойчиви във всяко отношение, показва проучване. Защото, за да има стимул за живот, той трябва да вярва в нещо, трябва му вяра. Проучване на "Duke University Medical Center" установило, че хората, които редовно присъстват на религиозни служби или са ангажирани в такива дейности, като например молитва, медитация или изучаване на Библията са имали 50% по – нисък риск от смърт през следващите 6 години в сравнение с други на същата възраст и здравословен статус.

По – млади приятели
Те ви зареждат с така забравената енергия и хъс за живот, носят ви щастие и се чувствате полезни като ги съветвате и правите неща за тях.

Приятели на вашия партньор
Това сплотява връзката ви, колкото повече общи приятели имате, толкова по – щастлива е вашата връзка.

Майка ви
Около 85% от зрелите жени казват, че имат добри отношения с майка си, според проучване на Държавния университет на Пенсилвания.
Въпреки неизбежните конфликти между майките и дъщерите, отношенията обикновено са силни, подкрепящи и близки. "Има голяма стойност в тая връзка, защото майките и дъщерите се грижат толкова много една за друга", казва авторът на изследването д-р Карен Л. Фимгерман.

Себе си
За да сте добър и верен приятел първо трябва да сте приятел със себе си. Това се изразява във самопризнание за това какво искам да бъда и какъв съм. Съветник асистент Памела Пийк от университета по клинична медицина в Мериленд казва: "Как да познаеш себе си е едно невероятно приключение". Тя препоръчва да си повтаряте следната мантра за напомняне: "Обичам и ценя себе си, така както правя важни другите хора в живота си".

 
Нещата, които не трябва да правите Става въпрос за трите най – силни грешки, които карат мъжът да спре...
Какво искат мъжете в брака Бракът е нещо, което е ангажимент и от двете страни за неопределен...
Опровергаха здравословната сила на зърнените закуски Ако смятате, че зърнените закуски са най-здравословният начин за ...

Реклама