Най - полезните витамини ( мултивитамини )за жени

Витамините и нуждата от тях зависят от възрастта, активността и здравето на жената. Витамините препоръчителни за една бременна жена, и тези за жена в менопауза са много различни. Днес аптечната мрежа е пълна с всякакви витаминни добавки, можете да намерите всичко от калций и магнезий до витамин В12 и цинк. Истината е, че е много трудно да се диагностицира витаминен дефицит самостоятелно без лекарско изследване. Например, скованост и изтръпване на крайниците понякога може да бъдат причинени от недостиг на витамин В12, но те също могат да бъдат причинени от липса и на магнезий. Разбира се, тези симптоми мога да са и на заболявания като множествена склероза и заболявания на щитовидната жлеза.

Така, че преди всичко е важна консултацията с лекар даже и за витаминните добавки. Не го забравяйте! При избора на мултивитамини, трябва да гледате те да ви дават на 100% дневната препоръчителна стойност. Едно изключение е калция. Калция не е възможно да се набави на 100% в едно хапче. За жените в напреднала възраст им трябва повече калций за деня, а за младите почти на половината.

Най - полезните витамини ( мултивитамини )за жени в детеродна възраст

Адекватният прием на калций в този период на жената може да помогне за предпазване от остеопороза и загуба на костна тъкан по – късно. Възнамерявате ли да имате деца? Ако е така, внимавайте за витамини с по – малко от 400 мкг фолиева киселина. В допълнение, жените, в тази възраст се нуждаят от добавки, които имат желязо, което се губи по време на менструация. Това е особено важно за жени с тежка или продължителна менструация, или такива с нарушения в менструалния цикъл, като например ендометриоза.

Най - полезните витамини ( мултивитамини )за бременни и кърмещи жени

Когато става въпрос за хранителни нужди бременните жени са на първо място в класацията на нуждаещите се. Те се нуждаят от по – високи нива на фолиева киселина (най – малко 600 мкг дневно), но те също се нуждаят от повече бета – каротин. Това помага за предпазване от вродени дефекти като спина бифида. Тъй като кърмещата майка трябва да подбира каква храна да яде, фолиевата киселина и бета – каротена трябва да се вземат и по време на кърменето.

Най - полезните витамини ( мултивитамини )за жени в менопауза

След като менструацията спре жените вече не се нуждаят от допълнително желязо. В действителност, някои проучвания показват връзката между високи нива на желязо и сърдечни заболявания. Поради тази причина, при жени в менопауза трябва да се вземат мултивитамини без желязо. Те трябва да бъдат внимателни и за нивото на витамин А. Всичко, което е повече от 100% препоръчителна дневна нужда може да допринесе за фрактури. Точно както при бременни жени, бета – каротинът е по – безопасна форма на витамин А. Жените в менопауза се нуждаят от повече витамин В12, витамин D и калций.

 
20 лъжи на мъжете Цитати из най – използваните лъжи на мъжете спрямо жените: Ще ти...
Кафе, чай по време на бременност Повечето хора бързат да се съгласят, че бременните жени трябва да...
Кои са знаците, че мъжът е влюбен Да, има няколко знаци, по които можете да познаете кога един мъж е...

Реклама