С какво жените са по – добри от мъжете

Кратко, точно, ясно и доказано във времето:

Стават все по – красиви с еволюцията
Това е доказано. Стават все по хубави, докато мъжете си остава същите. Изследвани са 2000 семейства и техните поколения и е доказано, че дъщерите на всяко следващо поколение са по – хубави от предходното.

Оцеляват в автомобилни катастрофи повече
Това е тъжно, но вярно: Мъжете са 77% по-голяма вероятност да умрат в катастрофа, отколкото жените, според проучване, направено от университета Carnegie Mellon.

По – добри са в това да търсят спокойствие и комфорт
Проучване на 2000 души показва, че една жена е много по-вероятно, в сравнение с мъжът,  да говори за проблемите си. Петдесет и три процента от жените говоря с приятелите си за тях, за разлика от 29% от мъжете.

По малко губят работните си места в рецесия
Според статистиката на Бюрото по труда в САЩ, 80% от тези, които са загубили работните си места от декември 2007 г. са били мъже.

Завършват Висше образуване по често
Да, жените са повече от мъжете в списъците на университетите, показва статистика на Министерството на образованието.

Ядат здравословно
И всичко в името на фигурата. 14000 души са проучени от Университета в Минесота, и резултатът показва, че жените избират здравословни храни, за разлика от мъжете.

С какво жените са по – добри от мъжете Имат по – силна имунна система
Битката в организма им е естрогенът. Едно проучване показва, че естрогенът дава предимство, когато става дума за борба с почти всички инфекции. Това е така, защото естроген отделя определен ензим, който често пречи на бактерии и вируси да проникнат в организма.

Живеят по – дълго
Сред населението на света тези, които са на възраст над 100 години са  жените - 85%. Като цяло, жените живеят от пет до 10 години повече от мъжете.

По – добри мениджъри са, особено в тази икономика
По принцип това е малко спорно, но едно е ясно, че жените са по – добрите шефове, защото изслушват, съпричастни са и разрешават проблемите със скоростта на светлината без значение какви трябва да са средствата за това – целта ги оправдава. 

Инвестират по – добре
Едно проучване показва, че жените имат възвращаемост на инвестициите си от 18 % в сравнение с това на мъжете, което е 11%. Това е така, защото може би те са по-внимателни с инвестиционните си решения и мисля в дългосрочен план.

 
Употреба на лекарства по време на бременност Установено е, че по време на бременност плацентата има избирателна...
10 лъжи, които мъжете казват на жените Мъжете лъжат жените главно по две причини: да избегнат обяснения и да...
Накарайте го да се влюби във вас Мислите си, че знаете как да накарате един мъж да се влюби във вас? ...

Новини

Реклама