Осем приятеля, от които всяка жена се нуждае

Основно приятелство
Вие знаете, че близките приятели винаги се чувстват добре здравословно и психически. Според едно 10-годишно проучване на възрастните хора в Аделаида, Австралия, които имат дългогодишни приятели, отколкото дори близки семейни връзки, показва, че те са защитени от затлъстяване, депресия и сърдечни заболявания, както и от други здравословни проблеми. „Когато жените са в стрес търсят някого да поговорят с него”, казва Joan Borysenko, автор на „Вътрешният мир на заетата жена”.

Приятел в детството
Всеки помни приятелката си когато е била на 16. Как са се размотавали и бягали от вкъщи скришно, за да отидат на някое забранено място. Те знаят за вас и семейството ви всичко, докато сте растли заедно и вероятно имат много спомени и истории с вас, които никой друг няма. Те са изключително ценни приятели.  "Тези приятели ви напомнят, че все още сте човека, когото винаги сте бил", казва Ребека Адамс, д-р и водещ изследовател на приятелството и професор по социология в Университета Greensboro в Северна Каролина.

Осем приятеля, от които всяка жена се нуждае

Нов приятел
Памела Маклийн, д-р, психолог в Санта Барбара, Калифорния казва "Новите приятели възпламеняват различни видове мислене и нови начини на битието." Нещо повече, те ще ви свържат с друга мрежа от хора. Тази мрежа може да бъде полезна, ако търсите да направите промяна в кариерата или да намерите нов басейн за потенциални срещи.

Тренировъчен  приятел
Той ще ви измъкне от дивана, когато мързелувате. Експертите са единодушни, че упражненията - дали ходене, голф, или салсата - са едни от най-важните неща, които можете да направите за физическото и психическото си здраве и дълголетие. И такъв добър тренировъчен приятел може да е „лепилото”, което създава този здравословен навик.

Духовен приятел
Едно проучване от Университета Дюк, Медицинската катедра установи, че хората, които редовно присъстват на религиозна служба, ангажирани в дейности, като молитва, медитация, или изучаване на Библията са с 50% по-нисък риск от смъртност през наблюдавания 6-годишен период в сравнение с други от същата възраст.

Млад приятел
Основен елемент на един щастлив живот е да се грижите за някого. Затова идва момент в живота на всяка жена, в който тя иска деца  да ги отгледа, да им предаде своя опит и да ги напътства.
Приятелите на партньора ви
Ставайки приятели с приятелите на партньора ви е добро нещо за отношенията ви. Общуването на една двойка с едни и същи приятели я прави по – здрава и щастлива.

Майка ви 
Около 85% от по – големите  жени казват, че имат добри отношения с майките си.
Въпреки неизбежните конфликти между  майки и дъщери, отношенията обикновено са силни, поддържащи и близки. "Има голямо значение в тази връзка, тъй като майките и дъщерите се грижат толкова много един за друг", казва автора на  проучването д – р Karen L. Fingerman .

Себе си 
Е, как човек може точно да се сприятели със себе си? Pamela Peeke е асистент професор по клинична медицина в Университета на Мериленд и тя казва: „Как да стигнем до себе си е едно невероятно приключение”, „Мислете за това, което ви кара да се влюбите в някого, как истински, искрено се грижите за някого,  безусловна любов, която предлагате. Това не описва ли какво би трябвало да мислите за себе си?”

 
Маточна тръба Чифтен орган от тръбест тип. По нея зрялата яйцеклетка, освободена при...
Упражнения по време на бременност Упражненията по време на бременност предпазват детето от проблеми с...
Разгадайте мъжката психика Разгадайте мъжката психика – научете се как да бъдете това, от което...

Реклама