Осем приятеля, от които всяка жена се нуждае

Основно приятелство
Вие знаете, че близките приятели винаги се чувстват добре здравословно и психически. Според едно 10-годишно проучване на възрастните хора в Аделаида, Австралия, които имат дългогодишни приятели, отколкото дори близки семейни връзки, показва, че те са защитени от затлъстяване, депресия и сърдечни заболявания, както и от други здравословни проблеми. „Когато жените са в стрес търсят някого да поговорят с него”, казва Joan Borysenko, автор на „Вътрешният мир на заетата жена”.

Приятел в детството
Всеки помни приятелката си когато е била на 16. Как са се размотавали и бягали от вкъщи скришно, за да отидат на някое забранено място. Те знаят за вас и семейството ви всичко, докато сте растли заедно и вероятно имат много спомени и истории с вас, които никой друг няма. Те са изключително ценни приятели.  "Тези приятели ви напомнят, че все още сте човека, когото винаги сте бил", казва Ребека Адамс, д-р и водещ изследовател на приятелството и професор по социология в Университета Greensboro в Северна Каролина.

Осем приятеля, от които всяка жена се нуждае

Нов приятел
Памела Маклийн, д-р, психолог в Санта Барбара, Калифорния казва "Новите приятели възпламеняват различни видове мислене и нови начини на битието." Нещо повече, те ще ви свържат с друга мрежа от хора. Тази мрежа може да бъде полезна, ако търсите да направите промяна в кариерата или да намерите нов басейн за потенциални срещи.

Тренировъчен  приятел
Той ще ви измъкне от дивана, когато мързелувате. Експертите са единодушни, че упражненията - дали ходене, голф, или салсата - са едни от най-важните неща, които можете да направите за физическото и психическото си здраве и дълголетие. И такъв добър тренировъчен приятел може да е „лепилото”, което създава този здравословен навик.

Духовен приятел
Едно проучване от Университета Дюк, Медицинската катедра установи, че хората, които редовно присъстват на религиозна служба, ангажирани в дейности, като молитва, медитация, или изучаване на Библията са с 50% по-нисък риск от смъртност през наблюдавания 6-годишен период в сравнение с други от същата възраст.

Млад приятел
Основен елемент на един щастлив живот е да се грижите за някого. Затова идва момент в живота на всяка жена, в който тя иска деца  да ги отгледа, да им предаде своя опит и да ги напътства.
Приятелите на партньора ви
Ставайки приятели с приятелите на партньора ви е добро нещо за отношенията ви. Общуването на една двойка с едни и същи приятели я прави по – здрава и щастлива.

Майка ви 
Около 85% от по – големите  жени казват, че имат добри отношения с майките си.
Въпреки неизбежните конфликти между  майки и дъщери, отношенията обикновено са силни, поддържащи и близки. "Има голямо значение в тази връзка, тъй като майките и дъщерите се грижат толкова много един за друг", казва автора на  проучването д – р Karen L. Fingerman .

Себе си 
Е, как човек може точно да се сприятели със себе си? Pamela Peeke е асистент професор по клинична медицина в Университета на Мериленд и тя казва: „Как да стигнем до себе си е едно невероятно приключение”, „Мислете за това, което ви кара да се влюбите в някого, как истински, искрено се грижите за някого,  безусловна любов, която предлагате. Това не описва ли какво би трябвало да мислите за себе си?”

 
Спонтанен аборт – какви са причините? Спонтанен аборт самоволното прекъсване на бременността до 28...
5 забавни причини, защо сте необвързана „ Защо не сте се омъжили още?”, след като чуете този въпрос правите...
Как да накараш някои да се влюби във теб Как да накараш някои да се влюби във вас – 3 разтърсващи съвета, които...

Реклама