Еликсир на младостта – млякото

Всички сме чели и чули за баните от мляко на легендарната египетска кралица Клеопатра. Казват, че тя се е къпала в магарешко мляко. Но, за нас смъртните е достатъчно и едно пакетче сухо мляко.
Тези бани действат хидратиращо, подхранващо и тонизиращо на кожата, а магическите свойства на млякото не могат да бъдат игнорирани.

Всичко което ви трябва е да комбинирате млякото с други природни съставки и да се насладите една освежаваща и подхранваща кожата топла вана.

За сатенено гладка кожа
Продукти: 3 чаши мляко на прах, няколко капки портокалово масло, една тензухена торбичка, 4 супени лъжици бадемово брашно, 1 чаена чаша овесено брашно.
Приготвяне: Смесете всички съставки добре и ги съхранявайте в стъклен буркан с херметическо затваряне. По време на баня взимате половин чаша от сместа, изсипвате я в тензухена торба и я накисвате във водата.

За свежа, ароматна и чиста кожа
Съставки: 2 чаши сухо мляко на прах, 4 с.л. от натрошени листа от джоджен, 1 / 2 чаена чаша морска сол, 1 чаена чаша царевично нишесте
Начин на приготвяне: Вземете смачкани листа джоджен и ги смесвате с останалите съставки. Разбърквате добре, преди да ги съхраните в стъклен буркан.

Еликсир на младостта – млякотоЗа ухаеща на парфюм кожа
Състав: една чаша мляко на прах, 2-3 капки ароматно масло от пачули, 1 / 4 чаша морска сол
Начин на приготвяне: Смесвате всичко добре преди да го съхраните в стъкления буркан.

За чиста и дезинфекцирана кожа
Продукти: 1 чаша мляко на прах, 2-3 капки масло от тамян
Начин на приготвяне: Комбинирайте млякото с маслото от тамян. Съхранявайте сместа в стъклен буркан с херметично затваряне.

Подхранваща маска за кожата
Съставки: 2 чаши сухо мляко на прах, 1 / 2 чаена чаша английска сол, 1 / 2 чаена чаша сода бикарбонат, 6 капки розово масло, 5 капки масло от ванилия, 4 капки лавандулово масло и 4 капки масло от лимонена трева.
Приготвяне: Смесете всички съставки в голяма купа и ги съхранявайте в стъклен буркан.

Еликсир на младостта – млякотоМаска от мед и мляко
Продукти: 1 / 2 чаена чаша сухо мляко, 1 / 2 чаена чаша мед, 1 супена лъжица глицерин, 1 супена лъжица екстракт от бадеми.
Начин на приготвяне: Комбинирайте всички съставки и ги съхранявайте в стъклен буркан.

Съвети:

  • Продуктите трябва да се смесят добре преди да ги сложите в стъклени буркани с херметично затваряне в банята си. Използват се такива съдове за съхранение, за да не могат да се овлажнят от изпаренията в банята.
  • След като сте напълнили ваната, вземете тензухена торба и я напълнете с ¼ от сместа на избраната от вас маска потопете я във ваната и нека постои така около 15 мин. преди да влезете във ваната.

Рецептите за вана от мляко се считат за най – мощното природно богатство, което запазва кожата млада и сияйна.  Естествените бета хидроксилни киселини, открити в мляко, успокоява и овлажнява кожата. Можете да запазите блясъка на младостта си с тези бани.

Внимание: Бъдете внимателни, за кожни алергии, винаги се консултирайте с дерматолог, ако имате чувствителна кожа или ако сте алергични към някоя от съставките, използвани в рецептите.
 
Абдоминопластика Абдоминопластиката премахва излишните мазнини и кожа. Този вид...
Трябва ли мъжете да плащат сметките? Мъжете все още са объркани дали те са задължени да плащат сметките....
10 комплимента, които разтапят мъжете 10. Раменете ти определено изглеждат по – големи Мъжете са направо...

Реклама