Представяме ви едни от най-известните митове, които могат дори да ви развеселят и не са истина според д-р Стоун и д-р Едлеман, специалисти в областта на гинекологията в медицински център "Моунт Синаи" в Ню Йорк. Те са автори и на книгата "Бременност за глупаци".

Измамата за пикантната храна
Пикантната храна може да предизвика раждане.
"През повечето време бременната може да яде всичко, но има определени храни, за които им казваме да внимават или да се опитат да избягват", казва д-р Стоун. "Тези храни са меките сирена, не пастьоризираните сирена и сирената от сурово мляко. В редки случаи, могат да съдържат бактерията lysteria, която се свързва с причините за аборт и преждевременно раждане."

Заблудата за нивото на сърцето на плода
Ако сърцето на вашето бебе е разположено ниско, то това означава, че е момче, а ако то се намира по-високо бебето ви е момиче.
Друго поверие гласи, че ако бременна вдигне ръцете си над главата по този начин ще задуши бебето си.

Суеверието
Сексът няма да причини раждане и съветваме хората да дават смело напред. Заслужава си да се опита!", казва д-р Стоун.

Поверието за парливото усещане в гърдите
Ако бременната жена често изпитва парливо усещане в гърдите, то това означава, че бебето й ще се роди с много коса на главата.

Митът за ечемик на окото
Тези, които откажат на бременна храната, която много й се иска, ще получат ечемик на окото.

Измамата за грозното бебе
Ако бременната види нещо грозно или ужасно, нейното дете ще се роди грозно. "Това поверие е грешно поради две причини: първата е, че няма научно доказателство за това и второто е, че няма грозно бебе", казва д-р Едлеман.

Поверието за "петното от кафе"
Когато бебето се роди с кафяв белег (известен като петна от кафе с мляко), това означава, че майката е пила много кафе или е имала не осъществили се желания, докато е била бременна. Още един мит!

Поверието за пола на детето
Ако лицето на бременната погрознее, то тя ще роди момиче и то ще открадне цялата й красота. Д-р Стоун казва, че това твърдение е толкова невероятно, защото кое би било това момиче, което би сторило такова нещо на майка си. Както и да е, това не е истина и звучи смешно.

 
13 идеи за среща в къщи Срещата ви с любимият човек може да бъде прекрасна и вълнуваща и...
10 знака, че трябва да спреш да пиеш 1. „ Абе, гадже ми е, ама как е досаден само! Ще се прибера сама, много...
Защо мъжете не ми звънят Срещнали сте подходящото момче, смели сте се заедно, забавлявали сте...

Реклама