Щастливите хора не се оставят на рутината да ги смачка5 навика на щастливите хора
Те правят ежедневните неща, дотолкова, доколкото да не ги угрижват и да не им вредят на съзнанието.

Щастливите хора правят упражнения
„Здрав дух в здраво тяло”. Раздвижването на кръвта подобрява мисленето, тонусът ви и вие се чувствате добре, а когато се чувствате добре сте щастливи. „Хората, които правят упражнения се по  малко нервни, по – малко депресирани и по – малко агресивни”,  казва Кийт Джонсгард професор по философия в Държавния университет Сан Хосе. Упражненията ви освобождават от болезнени емоции, изчистват токсините в тялото и стимулират освобождаването на серотонин и ендорфини в мозъка.

Щастливите хора правят каквото искат да правят
Затова са и щастливи. Преди да се отделят от семейството си са правели и слушали това, което им казват родителите. Но, един човек е истински щастлив, когато прави това, което му се прави, без да има намеса на други хора или гласове или пък задръжки и предразсъдъци.

Щастливите хора не заменят „аз” за „ние”
Те знаят, че идентичността е много важна за самооценяването и израстването на една личност. Никога, никога не се забравят като личности. Даже и в брака, съпруга е едно, а съпругата друго – всеки си има задължения, отговорности и мнение, никога не ги мешат тези неща. Не живеят живота на другия.

Щастливите хора знаят, че живота може да нарани понякога
Глоба, смърт в семейството, уволнени от работа – никой не е имунизиран от болката на живота. Те приемат болката като временна и не живеят с нея, преживяват я, но не я оставят да обхване живота им и да го прекарат в тъга.

 
9 съвета, как да не се държиш пред родители те му 1. Да даваш компетентни преценки за това, че паркетът не се връзва много...
Тайните на щастливата жена Никой не може да бъде щастлив всеки ден и то непрекъснато. Но според...
Мамещ съпруг – 5 знаци на прелюбодеянието Изневерява ли ми съпругът? Сигурно сте си задавали този въпрос хиляди...

Реклама