Това е изцяло нова технология за трайно премахване на косми с много предимства пред метода  IPL.

SHR работи с чиста светлина от червения спектър. Тази енергия се освобождава в тъканта и се нагрява до 45 градуса. Термичната реакция води до селективно разрушаване на космения фоликул.

Методът SHR използва ниска плътност на енергия в комбинация с висока честота на повторение. С тази технология можем  да обработим както по-малки области като горната устна, така и с плъзгаща техника, да обхванем

големи участъци като крака, гръб, ръце...което позволява значително по-бърза процедура. Какво означава това за ефикасността на SHR терапията?

Епидермисът е защитен чрез тройна система за охлаждане, което осигурява приятна и безболезнена процедура. Така корена на косъма се нагрява постепенно,до пълното му унищожение без това да доведе до познатия дискомфорт при работа с другите технологии.

Благодарение на новата SHR технология точното позициониране на наконечника вече не е необходимо, защото новата плъзгаща се технология представлява пробив при трайното отстраняване на косъма. Благодарение на усъвършенствания софтуер е възможно и успешното премахване на финните и светли косми. Всички видове кожа и косми (видове кожа Fitzpatrick I-V) могат да се лекуват с нея.

Технологията SHR не се фокусира единствено върху меланина. Целта  е да действа главно върху, фоликула на космите които са в състояние да генерират нови фоликули , отговорни за растежа на космите.Тъй като можем да третираме космите успешно само във фазата на растеж, са необходими няколко сесии.За всяко третиране 15-25% от космите се покриват във фаза на растеж, които

 

ще изчезнат след 3  до 20 дни. Затова е необходимо между 6-10 процедури, за да се премахне трайно косъма. Фотоепилацията е един от съвременните и ефикасни, при това доказано с времето безвреден метод за премахване на нежеланото окосмяване. С настъпване на летния сезон, традиционни методи като депилация, бръснене на окосмените участъци, кола маска са напълно неефективни,поради факта,че са прекалено краткотрайни.

За самата процедура.

При процедурата се цели премахване на самия космен фоликул, като по този начин трайно се отстранява повторното поникване на косъма. Процедурата се извършва с помощта на светлина от видимия спектър,между 690nm и 950nm. Процедурата е безвредна за вашето здраве. За да се избегнат всякакви нежелани последствия препоръчваме да се доверите на доказани специалисти и сертифицирани машини. По време на самата процедура, може да се усети съвсем леко нагряване на кожния участък, което трае не повече от 2 часа след процедурата. До след седмица, след като сте си направили фотоепилация резултатите са видими – косъмчетата сами започват да падат и не порастват нови на тяхно място.

За да се подложите на такъв тип процедура е необходимо до няколко дни преди нея да обръснете окосмената покривка на участъка за третиране.Това се прави с цел, максимално поглъщане на енергията от косъма,което води до по добри резултати. Дължината на косъма по време на процедурата не трябва да е повече от 1.5 мм. В заключение може да се каже, че фотоепилацията е напълно ефикасен и безвреден метод за дълготрайно отстраняване на нежеланото окосмяване. Направена професионално тя не води до изгаряния на кожата или пигментиране, както често се спекулира. Кожата на която ще се прави процедурата, обаче трябва да е напълно здрава без нарушения на  кожната повърхност!

Фотоепилацията е един от съвременните и ефикасни, при това доказано с времето безвреден метод за премахване на нежеланото .окосмяване.  С настъпване на летния сезон, традиционни методи като депилация, бръснене на окосмените участъци, кола маска са напълно неефективни, поради факта, че са прекалено краткотрайни.

 
Вежди – гайтани Тази година дойде модата и сезона на гъстите вежди. Тези жени, които...
Как да използваме изкуствените мигли Харесват ти очите на Талия или на Бритни Спиърс нали?! Изкуствените...
Бръчките и начините да се преборим с тях Защо се появяват, какво разкриват, как се изглаждат? Не само най-новите...

Реклама