Слънцезащитни храни

Знаете ли, че ефектът от слънцезащитните продукти е временен? Затова трябва да си поставите въпросът на дневен ред: "Какво трябва да направим, за да се предпази кожата ни от вредните ултравиолетови лъчи на слънцето за по-дълъг период от време?" Отговорът се крие в храната, която ядем! Да, знаете ли, че хранителните продукти, могат да действат и като слънцезащитен крем? Прочетете, за да знаете имената на храни, които пазят кожата защитена от вредното въздействие на слънцето:

Риба
Примери за такива видове риби са мастните риби и ракообразни. Съдържащите се в тях омега3 мастни киселини действат като противовъзпалително средство, което предпазва клетките на кожата от свободните радикали, генерирани от слънчевите лъчи. Проучванията показват, че протеините в тези видове риби предпазват от рак на кожата, като блокират щетите причинени от слънчевите лъчи.

Черният шоколад
Флавоноидите в тъмния шоколад са най-добрите хранителни вещества когато става въпрос за предотвратяване от слънчеви изгаряния, причинени от ултравиолетовите лъчи. Черният шоколад също така предпазва тъканите на кожата от вредното въздействие на слънцето като увеличават кислорода в кръвта.

Зелени зеленчуци
Зелените билки като босилек, спанак, магданоз и розмарин съдържат антиоксидантите каротеноиди и полифеноли, които се борят със свободните радикали, генерирани от слънчевите лъчи.

Кръстоцветни зеленчуци
Карфиол, броколи и зеле попадат в категорията на тези видове зеленчуци. Те съдържат минерала наречен сулфорафан, който повишава способността на човешките тъкани да се предпазват от слънчевите лъчи. Те също са богат източник на антиоксиданти, които се борят срещу свободните радикали уреждащи повърхността на кожата при продължително излагане на слънце.

Домати
Доматите са с високо съдържание на каротеноиди. Това е вид антиоксидант, който помага за намаляване вредите от слънчевото изгаряне. Доматът е най-добрият пример за червен зеленчук, който съдържа пигмент, помагащ за намаляване дразненето на кожата от UV лъчите.

Ленено семе и орехи
Тези храни се препоръчват особено за вегетарианци. Те са богати на omega 3 мастни киселини, така че не се тревожете ако не консумирате риба.

Гъби "Crimini"
Това е вид гъба, която е много рядка, но и много ефективна при опазването от слънчевите лъчи. Този вид гъба съдържа селен. Това е вид минерал, който повишава производството на антиоксиданти в организма. Антиоксидантите се борят със свободните радикали, които могат да повлияят на кожата ви, ако сте изложени на суровата слънчева светлина.

Диня
Плодът диня съдържа ликопен. Това е хранителна добавка и е много ефективна в усвояването на свободните радикали, които са произвеждат от всеки тип кожа при излагане на слънце.

Вишна
Този плод е богат източник на пигмента мелатонин. Ако кожата ви вече е била засегната от слънчеви изгаряния, използвайте вишната за възстановяване на увредените клетки и замяната й с нови. Витамин С в плодовете помага за натрупване на колаген, който ремонтира увредена кожа.

Нар
Яжте този сезонен плод, който е високо антиоксидантен, така че да можете да бъдете в състояние да се борите с UV лъчите. В действителност, всички цитрусови плодове, които са червени, оранжеви или розови на цвят са ефективни като естествени слънцезащитни продукти.

 
Изберете своя начин да се обезкосмите Бръснене Това е най-употребяваният методът. В едно проучване през 1990 г....
Гримът на Хайди Клум Нанесете много лек не мазен овлажняващ крем върху цялото лице и шията....
Очен грим Ако се чудите как да си гримирате очите и какво да изберете просто...

Реклама