Когато балсама за коса е неподходящ

Има няколко знаци, които ви показват, че сте избрали грешен балсам за вашият тип коса. И трябва да можете да ги забележите, за да поправите изборът си.

Балсамът не съответства на съветите на фризьора ви
Фризьора знае най – добре какъв вид балсам да ползвате за вашият тип коса – не го подценявайте това. Той завършил курс за това, знае всичко за структурата и текстурата на косата и за нейната поддръжка. Затова всичко, което на вас ви остава е да го послушате.

Косата е боядисана, а не ползвате балсам за боядисвана коса
Ако направите тази грешка – ще си платите с това, че боята ще се отмие бързо. Това са грешни пари. Балсамите за боядисвана коса съдържат специални съставки, които запазват цвета на косата и предпазват от неговото отмиване, от UV лъчите и т.н.

Използвате балсам за обем на гъста и къдрава коса или заглаждащ балсам за тъка и рядка такава
Сами виждате нелогичното в това действие. Логично би било балсамите да се разменят за тези типове коса. Ако косата ви е буйна ще ви е нужен шампоан със заглаждащо действие, за да я "укроти". А ако ви е тънка и вяла ще ви е нужен шампоан с повдигащо действие за да я направи визуално по – обемна.

Имате суха коса и използвате заздравяващ шампоан
Допълнителна здравина от страна на шампоана няма да помогне на сухата коса. Ако тя не получава достатъчно влага ще си остане все така чуплива и суха. Такава коса се нуждае от богат на овлажняващи съставки балсам най – малко веднъж седмично.

Ползвате най – скъпия балсам на пазара
Мислите си, че като е най – скъпия е най – ефикасния за вашата коса. Е, това няма да направи косата ви да изглежда прекрасно ако не е за този балсам.

Подобни статии:
 
Дамската чанта издава характерът Начинът на носене и видът дамска чанта казват какви всъщност сте. Ако...
Грижа за краката Комфорта на краката ви определя тяхното здраве. Симптоми, като...
Как да използваме изкуствените мигли Харесват ти очите на Талия или на Бритни Спиърс нали?! Изкуствените...

Реклама