Когато балсама за коса е неподходящ

Има няколко знаци, които ви показват, че сте избрали грешен балсам за вашият тип коса. И трябва да можете да ги забележите, за да поправите изборът си.

Балсамът не съответства на съветите на фризьора ви
Фризьора знае най – добре какъв вид балсам да ползвате за вашият тип коса – не го подценявайте това. Той завършил курс за това, знае всичко за структурата и текстурата на косата и за нейната поддръжка. Затова всичко, което на вас ви остава е да го послушате.

Косата е боядисана, а не ползвате балсам за боядисвана коса
Ако направите тази грешка – ще си платите с това, че боята ще се отмие бързо. Това са грешни пари. Балсамите за боядисвана коса съдържат специални съставки, които запазват цвета на косата и предпазват от неговото отмиване, от UV лъчите и т.н.

Използвате балсам за обем на гъста и къдрава коса или заглаждащ балсам за тъка и рядка такава
Сами виждате нелогичното в това действие. Логично би било балсамите да се разменят за тези типове коса. Ако косата ви е буйна ще ви е нужен шампоан със заглаждащо действие, за да я "укроти". А ако ви е тънка и вяла ще ви е нужен шампоан с повдигащо действие за да я направи визуално по – обемна.

Имате суха коса и използвате заздравяващ шампоан
Допълнителна здравина от страна на шампоана няма да помогне на сухата коса. Ако тя не получава достатъчно влага ще си остане все така чуплива и суха. Такава коса се нуждае от богат на овлажняващи съставки балсам най – малко веднъж седмично.

Ползвате най – скъпия балсам на пазара
Мислите си, че като е най – скъпия е най – ефикасния за вашата коса. Е, това няма да направи косата ви да изглежда прекрасно ако не е за този балсам.

Подобни статии:
 
ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА Хиалуроновата киселина е линеен неразтворим полимер. Изградена е от...
Как една дама трябва да се държи сред хорa Облеклото Опаковката има значение. Независимо дали отивате на рок...
Бори се глобално, третирай локално Животът, момичета, е сложна работа, от собствен опит знаем - целулитът ...

Реклама