Няма универсални обици, които да отиват на всички видове лице. Има си правила и тук, ако не искате да изглеждате смешно. За всеки тип лице си има определен вид обици, които му подхождат. Кои са те:

При кръгло лице
При такъв тип подхождат по – издължени обици, с продълговата - правоъгълна форма. Целта тук е обицата да издължи и да придаде лек ъгъл на лицето. За кръглото лице са забранени обици по формата на топчета, халки и плетеници по ухото.

При овално лице
На такова лице подхождат почти всички видове и форми обеци. Но, най – добре стоят топчетата, халките и фигурални обици. Ако имате овално лице избягвайте обици, които биха ви издължили лицето още повече като дълги и тънки такива.

При квадратно лице
При квадратното лице целта е чрез обиците да се омекотят ъглите, а това става с помощта на овални и кръгли обици. И висящи обици с форми на сълза, капка, халки, такива в които няма ръб. Затова жените с такъв тип лица трябва да избягват обици с квадратна форма.

При продълговато лице
За притежателките на такъв тип лице са подходящи гравираните (релефни) обици, които могат да бъдат кръгли или с триъгълна форма. Тук целта е това гравиране да придаде "запълни", закръгли лицето. Плоските и висящи обеци не са за продълговатото лице.

При скосено (триъгълно) лице
За такъв тип лице трябват обици, които да омекотят острите му черти. Подходящи обици са с овална и кръгла форма, като трябва да са по ухото. Избягвайте висящите обици.

Това са общите правила за обиците според вашето лице

 
Милиуми или белите точки по лицето Белите точки или милиумите са често срещани по лицето и особено по...
Преди да се гримирате Първо трябва да почистите кожата си внимателно без да я раздразните и ...
Как да изглеждаме добре и след 40. Козметика и разкрасителни процедури Красива жена, която минава 40 години? Можете ли да мислите за такъв...

Реклама