Няма универсални обици, които да отиват на всички видове лице. Има си правила и тук, ако не искате да изглеждате смешно. За всеки тип лице си има определен вид обици, които му подхождат. Кои са те:

При кръгло лице
При такъв тип подхождат по – издължени обици, с продълговата - правоъгълна форма. Целта тук е обицата да издължи и да придаде лек ъгъл на лицето. За кръглото лице са забранени обици по формата на топчета, халки и плетеници по ухото.

При овално лице
На такова лице подхождат почти всички видове и форми обеци. Но, най – добре стоят топчетата, халките и фигурални обици. Ако имате овално лице избягвайте обици, които биха ви издължили лицето още повече като дълги и тънки такива.

При квадратно лице
При квадратното лице целта е чрез обиците да се омекотят ъглите, а това става с помощта на овални и кръгли обици. И висящи обици с форми на сълза, капка, халки, такива в които няма ръб. Затова жените с такъв тип лица трябва да избягват обици с квадратна форма.

При продълговато лице
За притежателките на такъв тип лице са подходящи гравираните (релефни) обици, които могат да бъдат кръгли или с триъгълна форма. Тук целта е това гравиране да придаде "запълни", закръгли лицето. Плоските и висящи обеци не са за продълговатото лице.

При скосено (триъгълно) лице
За такъв тип лице трябват обици, които да омекотят острите му черти. Подходящи обици са с овална и кръгла форма, като трябва да са по ухото. Избягвайте висящите обици.

Това са общите правила за обиците според вашето лице

 
Тайни за красиви мигли Искаш да имаш красиви пухкави мигли и страстен поглед? Ето няколко ...
Косата ви има нужда от помощ? Състоянието на косата е един от точните барометри за здравето. ...
Дълготраен грим 1. Червилото Нанесете молива върху целите устни. Върху него сложете...

Реклама