Навиците, които предизвикват акне

Защо акнето не си е отишло с гимназиалните ви години? Защото то не е съпоставка с тях, а с начина ви на живот. Акне може да се появи освен от хормони и от лоша кожна и хранителна хигиена.
Ето и някои от лошите навици, които са виновни за така досадното акне:

Използването на грим със съставки, които могат да причинят дразнене

Има някои съставки, които са причина за появата на акнето. Сега това не значи, че трябва да се откажете от вашата козметика, но трябва да се зачитате в етикетите и съдържанието й. Едни от причинителите на акне в козметиката са:

* изкуствения тен – погледнете за FD & C в списъка на съставките, което означава, че продуктът придава изкуствен цвят. Това може да раздразни кожата и ако това е в червилото или ружа, може да предизвика пъпки около устата или върху бузите ви.
* ланолин – това е масло и е подходящ за суха кожа, но при нормална или мазна предизвиква акне.
* минерални масла – не позволяват на мъртвите клетки и бактерии да се отделят от кожата и така те запушват порите и се появява акнето. И може също да ви образуват милиуми, тези малки бели подутини върху кожата.
* Изопропил миристрате – това всъщност може да направи кожата ви да се чувства по-малко мазна, но също така запушва порите и причинява раздразнение на кожата.
* Изкуствен аромат – това може да раздразни кожата и да предизвика пробив. Опитайте се да използвате колкото се може по малко ароматизирани продукти.

Почистващи продукти за кожа
Всички продукти на спиртна основа, тоници и т.н. изсушават кожата, да, премахват мръсотията и излишния себум, но прекаленото им ползване води до акне и раздразнение. Изсушаването на кожата предизвиква образуването на повече себум. Кожата по естествен път се опитва да се коригира сухотата. Така, че това е един затворен кръг. Затова внимавайте с тези препарати, а вместо тях използвайте специализирани за почистване против акне.

Стрес
Той предизвиква сърцебиене, болки в стомаха, причинява бръчки, но знаете ли, че той също така засилва секрецията на хормони, които могат да причинят акне? Тъжно, но вярно.

Продуктите за коса
Много хора не мислят за това как техните продукти за коса могат да предизвикат акне, но те не се замислят колко често косата им докосва лицето. И не забравяйте, че освен ако не миете косата си всяка вечер преди лягане, продуктът се прехвърля на възглавницата ви.
Продукти за коса с масло, силикон и пластификатори ще запушат порите ви, ако попаднат върху кожата.

Използването на мръсни апликатори за грим
Четки, гъби и други апликатори, които използвате, за да приложите вашия грим са пълни с бактерии и мъртви кожни клетки, което ги прави абсолютна фабрика за акне. Не забравяйте да използвате само веднъж гъба за грим и почиствайте четките веднъж седмично с препарат.

Вашата диета
Нездравословното хранене въздейства върху кожата. Яденето на храни които вдигат кръвната ви захар (рафинирана захар, бял хляб, макаронени изделия и пържени храни) ще предизвикат акне.

Пушенето
Въпреки че някои лекари не са съгласни относно това дали пушенето причинява акне или не, има доказателства, които предполагат, че го прави. Изследователи в института по дерматология в Рим са стигнали до заключението, че при пушачите има не възпалително акне повече, отколкото при непушачите. Те също така установили, че пушачите, които са имали акне в своите юношески години е четири пъти по – вероятно да имат акне като възрастни, отколкото непушачите, които също са имали акне в младите си години.

 
Билкови кола-маски • 100 г борови връхчета се сипват в 2 л вода и сместа ври 20 мин. на бавен...
Домашни рецепти за разкрасяване – част 3 Тонизираща маска с портокалов сок Смесете две супени лъжици акациев...
Как една дама трябва да се държи сред хорa Облеклото Опаковката има значение. Независимо дали отивате на рок...

Реклама