Най – добрите начини за премахване на космите по лицето

Въпреки че бръсненето, скубането и кола маската са популярни методи, използвани за временно премахване на космите, те не са много ефективни в случая – лицето. Всички тези методи за премахване на окосмяване по лицето са с трайност във времето от няколко дни до няколко седмици и не го премахват завинаги.

Медицински процедури, като лазерна епилация и електролиза, могат трайно да направят това или да го намалят. Има и крем, който също може да попречи на космите да се възобновят.

Лазерната епилация
Лазерната епилация премахва и намалява окосмяването по лицето. Това става с помощта на ръчен лазер, който третира всеки отделен фоликул и така предотвратява растежа на нови коси. Шест до осем процедури обикновено се използват на всеки 6-8 седмици, за да намалят окосмяването по лицето. Според Mayo Clinic, лазерната епилация намалява растежа на космите на лицето от 20 до 90 процента. Нежелани реакции включват хиперпигментация, образуване на корички или образуване на струпеи.

Vaniqa
Vaniqa е революционен крем, одобрен от американската агенция по лекарствата и храните. Той също намалява окосмяването по лицето, като предотвратява и намалява растежа на космите, чрез блокиране на ензимите в космения фоликул, отговорен за въпросния растеж. Това значително намалява растежа на космите в рамките на осем седмици. Vaniqa произвежда леки странични ефекти като зачервяване, парене на мястото на приложение или изтръпване.

Електролиза
Според Американската академия на семейните лекари електролизата е единственият метод, който трайно премахва окосмяването по лицето. Тя премахва окосмяването по лицето чрез пускането на ток през тънки, метални устройства в космения фоликул. Така се изпраща електрически ток в основата на косъма. Това унищожава косъма от основата и той не расте повече никога. Електролизата е болезнена и може да предизвика хиперпигментация, обаче. Тя също може да предизвика келоиди, или дебели червени (кафяви) лезии, които се надуват по лицето.

 
Цветни контактни лещи Цветните контактни лещи са четири вида: за забележим цвят за...
Всичко за Mehandi Mehandi е индийската дума за къна, която е термин при използването на къна...
Тайните на красивата кожа Кожата играе жизнено важна роля в живота на всеки един от нас....

Реклама