Обезкосмяване с кола маска

Мъжете и жените използват кола маска и други техники за премахване на нежеланото окосмяване по лицето, гърдите, гърба, краката и други части на тялото, предимно поради естетически и хигиенни причини. Нараства и се затвърдява ползването на восъка като един от най – желаните методи. Защото той захваща големи области и премахва космите от корените. Други методи включват бръснене, скубане и лазерно лечение.

Методи за обезкосмяване

Кола маската е често срещана услуга в салоните за красота и спа – центровете. Тя запазва областта, гладка в продължение на две до три седмици, но в момента на третиране наранява до някаква степен кожата. Топлата и студена кола маска са вариации на премахване на космите с восък.

* Бръсненето е най – евтиният и най – малко болезнен избор. Но, въпреки това, космите растат бързо, стават по – дебели и има растящи в обратна посока.
* Премахване с конец на лицеви косми с помощта на нишки, които увийте около корена на косъма и го отскубвате.
* Епилацията е пинсетата на космите.
* Депилатоарите са кремове, които премахват космите, въпреки че те могат да причинят дразнене в области с чувствителна кожа.
* Лазерно премахване възпира растежа на косъма до 10 години със серия от светлинни лечения, които са насочени към фоликулите под кожата.
* Електролиза включва инжектиране на супер тънка игла в отделният фоликул, по този начин се обгарят кръвоносните съдове на косъма, което води до постоянно прекратяване на растежа.

Как да си направите кола маска в къщи

Преди самото третиране, почистете района с вода и сапун. Ако космите са много дълги – поокъсете ги с ножица. При топлата кола маска лентите трябва да се стоплят в потапяне във вода. Нанесете тънък слой върху желаната област, кожата там трябва да е опъната, докато изстине восъка. След като се втвърди с едната ръка натискате долната част на лентата и с другата дърпате рязко в обратна посока на растежа на косъма. Използвайте крем за отстраняване на останалия восък върху кожата. След това нанесете слънцезащитен крем върху восъчна зона за два дни, ако е лято и хидратантен крем, ако е зима.

Студена кола маска

Както подсказва името, студеният восък не трябва да бъде затоплен преди употреба, той вече е прикрепен към отстраняваща лента. Използвайте същата техника за отстраняване както при топлият восък. Тъй като студеният не прави толкова добро сцепление като топлият може да се наложи да повторите процедурата ако се наложи.

 
Мощта на кивито Това е твоят месец! Не оставяй да те хване неподготвена! Сигурно и ти си...
Вредни комбинации за различни ситуации ЧЕРНО + САКО Кратко и ясно: ненатрапчив сексапил и чист...
Убийците на красотата Както има неща, с които да се разкрасите или да подчертаете красотата...

Реклама