Как да изберете правилната прическа и цвят на косата

Много жени не си променят прическата и цвета на косата, но тази промяна може да бъде коренна ако е правилната за тях. Има много фактори, които трябва да бъдат взети под внимание, когато се опитвате да изберете цвета и стила за вашата коса.

Инструкции. Какво ви е нужно:
* Изберете цвят на косата, който е не повече от два нюанса по – тъмен или по – светъл от естественият ви такъв. Това е най – добрият начин да се гарантира, че новият цвят ще ви отива. Така веждите ви няма да контрастират заедно с цвета на кожата.

* Помислете за това да добавите някакъв акцент в косите си. Почти всички жени изглеждат страхотно така. Независимо дали прилагате този акцент върху новата си боя или върху естественият си цвят това ще промени цялостният ви външен вид. Освен това ще добавите много по – голяма дълбочина и текстура на косата си.

* Помислете за текущите тенденции сред прическите, но се уверете, че стила, който изберете ще ви отива и ще трае по дълго във времето като тенденция. Филираните коси или къдриците са две прически, които са вечно на мода. Важно е да запомните, че някои прически са популярни поради някаква причина. Не само, че са лесни за поддържане, но и изглеждат добре на повечето жени.

* Изберете прическа, която е подходяща за вашия тип коса. Ако имате много гъста коса, то вероятно не е добра идея да изберете прическа, която изисква много време за поддръжка. От друга страна, тези с рядка и права коса, трябва да избягват стилове, които са предназначени да бъдат за много гъста или къдрава коса.

* Изследвайте каква прическа би ви отивало според формата на лицето ви. Има хиляди сайтове и програми за това. А и във всеки себеуважаващ се професионален салон го правят безплатно. На хората с овални лица им отива почти всяка прическа, докато на тези с кръгли лица изборът им е по ограничен.

* Разгледайте прическите на знаменитостите. Бъдете честни със себе си и се опитайте да се оприличите с някоя, която формата на лицето и структурата на косъма са близки до вашите. Вижте какви прически са имали в миналото като допълнително вдъхновение.

* Консултирайте се с вашия фризьор за това какво ще ви стои добре. Важно е да имате предвид, че един добър, опитен стилист няма да ви накара да се подстрижете или боядисате по начин, по който няма да е за вас.

Съвети и Предупреждения
* Помислете дали искате прическа, която да си я "от носите" или предпочитате временна, до следващият сезон.
* Жени с остри черти на лицето, трябва да изберат прическа и цвят, който ги омекотява.
* Не забравяйте, че някои прически могат да се окажат по – скъпи от други поради честите посещения в салона след това заради поддръжката.

 
Колко е траен гримът? След колко време трябва да махнем гримът? Също както хранителните и...
Маски за лице против бръчки и петна Маска с белтък Един белтък се разбива на пяна и с него се намазва...
СПА тайни Благодарение на нашето забързано ежедневие, ние по принцип едва ли...

Реклама