Няколко стъпки срещу стареенето

Носете слънцезащитни неща
Това са кремове с високи фактори, шапки, очила и т.н. Ако ходите под слънцето без тези неща, ще се сдобиете със петна по кожата, бръчки, увиснала и суха кожа.

Спрете цигарите
Излагането на слънце и цигарите са най – големите ускорители на стареенето.
Тютюнопушенето прави зъбите и ноктите ви жълти, кожата ви пореста и с бръчки, защото то забавя кръвообръщението на кожата.
Повечето случаи на преждевременно стареене при по – младите хора се дължи на тютюнопушенето.

Не ползвайте солариумите
Солариумите са един вид изкуствено слънце, само че няма как срещу тях да се предпазите на сянка. Затова ако искате тен използвайте спрейовете за това.

Не яжте прекалено много захар
Твърде много захар в хранителният ви режим ще ви състари като ускори процеса в тялото ви известен като гликация (свързването на протеин или липидната молекула с молекула захар, като фруктоза или глюкоза), високите нива захар в колагеновите влакна ги увреждат. Така кожата губи еластичността си.

Хранете се правилно
Махнете от менюто си преработените храни като безалкохолните напитки и тестените изделия, които са пълни с фосфати, които ускоряват стареенето като заменят калция в тялото ви, а вие имате нужда от него, защото той контролира дебелината и цвета на вашата кожа.

Останете млади с антиоксиданти
Антиоксидантите се борят със свободните радикали, които ускоряват процеса на стареене, така че можете да обърнете процеса на стареене или да го забавите.
Можете да получите повече антиоксиданти в хранителният си режим от плодове и зеленчуци, боб и ядки или яжте храни с високо съдържание на витамин A, B, C и E. Те ще помогнат на тялото ви да произвежда повече колаген.

Контролирайте стреса
Това не е мит, че твърде много стрес може да доведе до побеляване на косите или косопад, чупливи нокти, суха кожа и акне, защото се освобождава кортизол при стреса.
Кортизолът разгражда клетките на кожата, което води до бръчки.

Спете достатъчно
Недоспиването води до редица заболявания и едно то тях е изтощена кожа. Един човек винаги си личи, когато не е доспал – червени подпухнали очи и липса на енергия. А умората и отпадналостта ще освободи кортизола, който "удря" кожата отрицателно.

 
Колагенови инжекции Колагеновите инжекции се използват за лечение на малки...
Тропически масла, богати на наситени мастни киселини КОКОСОВО МАСЛО Това тропическо масло е подходящо за поддържане на...
Ботоксът Модифицираният с аминокиселина невротоксин вече може да лекува астма...

Реклама