Отървете се от тъмните кръгове под очите

Използвайте студен компрес с чай
Използвайте студен компрес с пакетчета розмарин, за да се увеличи циркулацията на кръвта около очите. Накиснете пакетчета в студена вода и изстискайте излишната вода от пакетчета, след това ги поставете върху очите за 10 – 15 минути, за да се отървете от тъмните кръгове.
Чая съдържащ танин, ще спомогне за намаляване размера на подуване и обезцветяване под зоната и около очите.

Използвайте овлажнители с витамин С
Овлажнителите с витамин С и антиоксиданти ще помогнат на колагена под очите. Нанасяйте го леко без да го втривате с груби движения.

Използвайте слънцезащитен крем с най – малко фактор 15
Използването на слънцезащитен крем всеки ден ще попречи на тъмните кръгове да се образуват и потъмняват, защото лъчите от слънцето са изключително опасни за кожата ви.

Използвайте бадемово масло
Масажирайте с бадемово масло кожата под очите си преди лягане в продължение на 2 седмици. Маслото ще проникне под кожата и ще подобри кръвообращението в областта.

Използвайте краставици
Нарежете няколко пресни краставици и ги поставете в хладилника за един час. След това ги поставете върху клепачите си, за да успокоите очите си и да избелите кръговете.

Използвайте розова вода
Потопете памучен тампон в розова вода и го оставете под очите си за 10 минути. Розова вода ще проникне в кожата, за да успокои уморените очи и освен това тя извлича всички токсини, които предизвикват тъмните кръгове.

Използвайте смачкани листа мента
Натрошен листа от мента могат да се прилагат под очите в продължение на 20 минути. Листата от мента държат хладна кожата и увеличават кръвопотока.

Сок от ананас и куркума на прах
Нанесете сместа от ананасов сок и куркума под очите си, за да помогне на тъмните кръгове да изсветлеят естествено.

Витамин К
Някои случаи на тъмните кръгове може да бъде признак на недостиг на витамин К. Използвайте крем, който съдържа витамин К и го прилагайте под зоната около очите през деня, тъй като той ще ви помогне за намаляването на тъмните петна и подуването.

Пийте повече вода
Тъмните кръгове се случват, когато не пиете препоръчителното количество вода. Водата изхвърля токсините от тялото ви, които освен тъмните кръгове причиняват и редица други по – сериозни неща за организма.

Намалете солта
Яденето на прекомерно много сол може да накара тялото ви да задържа вода и в най – странните места. Така се получават торбичките под очите и тъмните кръгове.

Подобни статии:
 
Красотата на булките Приближава твоя ден, в който ти ще си царицата – твоята сватба. И на...
Всичко за бельото Има някои неща, които трябва да се знаят за бельото несъмнено. Така ще...
Калкулатор на бельо За да не се колебаете точно кой размер бельо носите, проверете тук:

Реклама