Отървете се от тъмните кръгове под очите

Използвайте студен компрес с чай
Използвайте студен компрес с пакетчета розмарин, за да се увеличи циркулацията на кръвта около очите. Накиснете пакетчета в студена вода и изстискайте излишната вода от пакетчета, след това ги поставете върху очите за 10 – 15 минути, за да се отървете от тъмните кръгове.
Чая съдържащ танин, ще спомогне за намаляване размера на подуване и обезцветяване под зоната и около очите.

Използвайте овлажнители с витамин С
Овлажнителите с витамин С и антиоксиданти ще помогнат на колагена под очите. Нанасяйте го леко без да го втривате с груби движения.

Използвайте слънцезащитен крем с най – малко фактор 15
Използването на слънцезащитен крем всеки ден ще попречи на тъмните кръгове да се образуват и потъмняват, защото лъчите от слънцето са изключително опасни за кожата ви.

Използвайте бадемово масло
Масажирайте с бадемово масло кожата под очите си преди лягане в продължение на 2 седмици. Маслото ще проникне под кожата и ще подобри кръвообращението в областта.

Използвайте краставици
Нарежете няколко пресни краставици и ги поставете в хладилника за един час. След това ги поставете върху клепачите си, за да успокоите очите си и да избелите кръговете.

Използвайте розова вода
Потопете памучен тампон в розова вода и го оставете под очите си за 10 минути. Розова вода ще проникне в кожата, за да успокои уморените очи и освен това тя извлича всички токсини, които предизвикват тъмните кръгове.

Използвайте смачкани листа мента
Натрошен листа от мента могат да се прилагат под очите в продължение на 20 минути. Листата от мента държат хладна кожата и увеличават кръвопотока.

Сок от ананас и куркума на прах
Нанесете сместа от ананасов сок и куркума под очите си, за да помогне на тъмните кръгове да изсветлеят естествено.

Витамин К
Някои случаи на тъмните кръгове може да бъде признак на недостиг на витамин К. Използвайте крем, който съдържа витамин К и го прилагайте под зоната около очите през деня, тъй като той ще ви помогне за намаляването на тъмните петна и подуването.

Пийте повече вода
Тъмните кръгове се случват, когато не пиете препоръчителното количество вода. Водата изхвърля токсините от тялото ви, които освен тъмните кръгове причиняват и редица други по – сериозни неща за организма.

Намалете солта
Яденето на прекомерно много сол може да накара тялото ви да задържа вода и в най – странните места. Така се получават торбичките под очите и тъмните кръгове.

Подобни статии:
 
Как да изглеждат очите ви по – големи Когато казватe драматични очи, имате предвид, че искате вашите очи да...
Топ 10 на антицелулитните продукти Колкото и да звучи невероятно, бобовите култури са безценен помощник в...
Как да отслабнем в лицето При някои жени и най-малкото качване на килограмите веднага се ...

Реклама