Разликите между видовете цвят на косата може да бъде трудна за постигане при боядисване от не професионалисти. Твърде често срещан сценарий е, когато една жена влезе в магазина купува си кутия с боя и крайният резултат не е желаният цвят от нея. Въпреки, че картината на боя показва определен цвят, той не може да стане същият на всеки вид естественa или боядисванa коса. Разбирането на компонентите на боята от съществено значение за едно успешно боядисване.

Има четири основни вида боя за коса, всяка със специфична цел. Да знаете тези различни видове е много важно.

Количеството на пероксида в боята, в комбинация с алкализиращият агент е това, което прави разликата между цветовете. Амоняка е обичайна съставка на много марки бои за коса като алкализиращ агент.

Временни цветове

Те са по скоро да покрият успешно сивите коси. Не съдържат амоняк или пероксид. Цветът постепенно се измива от косата след няколко миенета с шампоан. Но, на сива или силно изрусена коса цветът прониква в косъм по – трайно и се задържа за по – дълъг период от време.

Полу-постоянни цветове

Полу трайните бои съдържат само най – малките концентрации на амоняк и пероксид. Затова се счита, че те се задържат за по – дълго от временните бои.

Постоянен цвят

Постоянен цвят на косата може да съдържа много по – висока концентрация на пероксид и амоняк. Този цвят ще се задържи малко повече време и цялостният му ефект е постоянен. Високата концентрация на пероксид успява да вдигне основния цвят значително.

Обезцветяващ цвят

Такъв вид боя има висока концентрация на пероксид. Изключително агресивен особено за брюнетките. Той обезцветява пигмента на косъма и действа агресивно и на скалпа.

За най – добри резултати:
* Изберете два нюанса по – светъл или по – тъмен цвят от естественият ви.
* Тест алергия – сложете малко боя на сгъвката на лакътя ви и ако след десет минути няма зачервяване, нямате алергия.

 
Запазете аромата на парфюма си по – дълго Всички искаме аромата на парфюма ни да трае по – дълго. А не няколко...
Удобни и стилни високи лачени обувки Всяка жена трябва да има в гардероба си поне един чифт високи лачени...
Какво още не ви е казал вашият фризьор Не е ли просто прекрасно, когато фризьорът ви , ви показва трик , който...

Реклама