Почистваща маска
Две супени лъжици кисело мляко се оставят да се изцедят на една филия хляб. След като се изцеди се взема и се маже на лицето за около 30 минути или до пълно засъхване.

Портокалова маска
Изцеждате сока от един средно голям портокал и към него добавяте две – три супени лъжици кисело мляко и оризово брашно до получаване на подходяща каша за намазване на лицето. Така намазано лицето стои около половин час и след това го изплаквате с топла вода.

Изсушаваща маска
30 гр. каолин, 20 гр. талк, 1 гр. стипца се смесват добре, като се добавя вода до получаване на еднородна смес. Така получената маска се нанася на лицето за 10 минути и после се излива с хладка вода.

Лимонова маска
Една чаена лъжичка лимонов сок и една такава мед, заедно с една супена лъжица хума се смесват до получаване на каша с която мажете лицето. Стоите с маската 20 минути след което изплаквате с хладка вода.

Маска с краставица
1 белтък разбит на сняг, 4 супени лъжици сок от краставица
Маската се нанася с мека четка върху лицето и се оставя да действа 15-20 минути. Отмива се с хладка вода.

Маска от грейпфрут
Лицето се измива хубаво и се маже с вътрешната чат на грейпфрута. Стоите така около 20 минути, после измивате обилно с хладка вода.

Маска с мая
За целта ви трябват 25 гр. мая и 1 супена лъжица сурово прясно мляко. Разтваряте маята в млякото до получаване на каша и мажете лицето. След 10 минути се измива с отвара от лайка.

Медена маска
Една чаена лъжичка хума и една чаена лъжичка мед се смесва с помощта на малко вода и се маже лицето. След половин час се сваля с хладка вода и след това обтривате лицето с парче лимон.

Почистваща маска с царевично брашно
Направете хомогенна смес от царевично брашно и вода и намажете лицето и шията. След 20 минути измийте с хладка преварена вода.

Почистваща маска с банан и сметана
Правите маската на каша от един смачкан банан и една чаена лъжичка мляко или сметана. Нанасяте на лицето и шията за 20 минути и след това измивате с хладка преварена вода.

Маска с лед за свиване на разширени пори на лицето
Към водата която ще замръзвате във формите за лед прибавете ситно нарязана мента, маточина, магданоз (те имат тонизиращ ефект и са подходящи за всеки тип кожа). И след това с леденото кубче обтривайте лицето и шията.

Витаминозна маска
Една чаена лъжичка хума и една супена лъжица сок от морков се смесват и се правят на рядка каша, с която намазвате лицето за 20 минути и миете след това със студена вода.

Стягаща маска
Една чаена лъжичка тоалетен талк, една чаена лъжица ситен пясък, една чаена лъжица каолин и една чаена лъжичка отвара от лайка се разбъркват хубаво и се нанасят на предварително измито лице за 15 минути

Белтъчна маска
Един белтък и една чаена лъжичка сок от лимон са ви необходими. Белтъка се разбива на сняг и след това се прибавя сока от лимон. Нанасяте един слой и като засъхне нанасяте втори. След като засъхне и вторият слой измивате с хладка вода

 
Дамската чанта издава характерът Начинът на носене и видът дамска чанта казват какви всъщност сте. Ако...
Лечение на комедони Описание и образуване  Комедоните или т. нар. черни точки по кожата...
Спа глезотийки Спа съвети и екстри, които спокойно можете да ги направите в къщи и да...

Реклама