Почистваща маска
Две супени лъжици кисело мляко се оставят да се изцедят на една филия хляб. След като се изцеди се взема и се маже на лицето за около 30 минути или до пълно засъхване.

Портокалова маска
Изцеждате сока от един средно голям портокал и към него добавяте две – три супени лъжици кисело мляко и оризово брашно до получаване на подходяща каша за намазване на лицето. Така намазано лицето стои около половин час и след това го изплаквате с топла вода.

Изсушаваща маска
30 гр. каолин, 20 гр. талк, 1 гр. стипца се смесват добре, като се добавя вода до получаване на еднородна смес. Така получената маска се нанася на лицето за 10 минути и после се излива с хладка вода.

Лимонова маска
Една чаена лъжичка лимонов сок и една такава мед, заедно с една супена лъжица хума се смесват до получаване на каша с която мажете лицето. Стоите с маската 20 минути след което изплаквате с хладка вода.

Маска с краставица
1 белтък разбит на сняг, 4 супени лъжици сок от краставица
Маската се нанася с мека четка върху лицето и се оставя да действа 15-20 минути. Отмива се с хладка вода.

Маска от грейпфрут
Лицето се измива хубаво и се маже с вътрешната чат на грейпфрута. Стоите така около 20 минути, после измивате обилно с хладка вода.

Маска с мая
За целта ви трябват 25 гр. мая и 1 супена лъжица сурово прясно мляко. Разтваряте маята в млякото до получаване на каша и мажете лицето. След 10 минути се измива с отвара от лайка.

Медена маска
Една чаена лъжичка хума и една чаена лъжичка мед се смесва с помощта на малко вода и се маже лицето. След половин час се сваля с хладка вода и след това обтривате лицето с парче лимон.

Почистваща маска с царевично брашно
Направете хомогенна смес от царевично брашно и вода и намажете лицето и шията. След 20 минути измийте с хладка преварена вода.

Почистваща маска с банан и сметана
Правите маската на каша от един смачкан банан и една чаена лъжичка мляко или сметана. Нанасяте на лицето и шията за 20 минути и след това измивате с хладка преварена вода.

Маска с лед за свиване на разширени пори на лицето
Към водата която ще замръзвате във формите за лед прибавете ситно нарязана мента, маточина, магданоз (те имат тонизиращ ефект и са подходящи за всеки тип кожа). И след това с леденото кубче обтривайте лицето и шията.

Витаминозна маска
Една чаена лъжичка хума и една супена лъжица сок от морков се смесват и се правят на рядка каша, с която намазвате лицето за 20 минути и миете след това със студена вода.

Стягаща маска
Една чаена лъжичка тоалетен талк, една чаена лъжица ситен пясък, една чаена лъжица каолин и една чаена лъжичка отвара от лайка се разбъркват хубаво и се нанасят на предварително измито лице за 15 минути

Белтъчна маска
Един белтък и една чаена лъжичка сок от лимон са ви необходими. Белтъка се разбива на сняг и след това се прибавя сока от лимон. Нанасяте един слой и като засъхне нанасяте втори. След като засъхне и вторият слой измивате с хладка вода

 
Как да си сложа грим за първа среща, веднага след работа? 1. Концентрирайте се първо върху очите. Защото първият контакт с...
Козметични инструменти Представете си един свят без козметични инструменти. Страшно, нали?...
Съвети за косата Бухваща и накъсана коса 1. Хидратирайте косата си. Косата бухва, когато...

Реклама