Исторически доказателства твърдят, че парфюмът е бил използван още преди повече от 3000 години в Египет. Бил е използван както от жените на фараоните, така и за балсамиране. Самата дума "парфюм" произхожда от латински и означава "през дим". Производството на парфюми, флакони и търговията с тях, за първи път се проявяват в Коринт. В началото са използвани аромати от ментол, роза и портокал. По-късно в производството на парфюми започват да се използват нови аромати – тютюн, какао, ванилия, шибой. От тогава до днес са изминали много много години, парфюмите все повече се усъвършенстват и навлизат в ежедневието на хората, и днес в парфюмерията се използват милиони различни аромати и съставки.

В наши дни едва ли има човек, който да не използва парфюм. На пазара има толкова голямо разнообразие от парфюми, че когато човек тръгне да си избира парфюм може да се замае от голямото разнообразие от марки и аромати.

Парфюмът е неизменен аксесоар от тоалета на всяка дама, но това далеч не означава, че мъжкото съсловие не използва аромати, просто дамите са малко по-суетни и се чувстват не добре облечени ако не си сложат парфюм. Всяка жена си има любим аромат – било то марков или не. За тези, които не могат да си позволят да използват маркови парфюми, производителите са се погрижили и са създали имитации, които по нищо не отстъпват на оригинала – освен по цената.

А какъв по-хубав подарък от любимия парфюм, пък бил той и имитация на някоя скъпа марка?! Трудно е да избереш парфюм за друг човек, ако не знаеш какви са предпочитанията му и какви аромати харесва. Голямото разнообразие от марки и аромати на пазара, прави избора труден, но от друга страна всеки може да намери подходящия за него аромат. Има парфюми с аромат на цветя – свежи или сладникави, с аромати на канела, ванилия, кокос  и още много други, та чак до тежките наситени аромати, които не допадат на всеки вкус. Много по-лесен е избора, ако знаете какво точно търсите – марка, аромат и т.н.

Днес производителите на парфюми, освен богатото разнообразие от аромати, предлагат и голямо разнообразие от видове и опаковки. На пазара за парфюми може да намерите оригинален скъп парфюм в елегантна опаковка, имитация на любимия парфюм, който е доста по-достъпен като цена, парфюм във флакон – дезодорант, както и наливни парфюми. Опаковките също са разнообразни – от малки, например 10 мл, до големите шишенца, които достигат до 250 – 300 мл.

И въпреки че днес както жените, така и мъжете използват парфюми, разнообразието от дамски аромати е доста по-голямо. Дамите са много взискателни към своя външен вид – те правят какви ли не "жертви", за да изглеждат добре, но също и без парфюм те се чувстват не достатъчно красиви. Дори най-взискателната и претенциозна дама ще намери подходящия за себе си парфюм сред огромното разнообразие, което намираме в търговската мрежа.

Няколкократно стигнахме до извода, че парфюмите са приоритет по-скоро за дамите. Това е причината и производителите на парфюми да предлагат повече дамски, отколкото мъжки аромати. Така на пазара има парфюми, които могат да отговорят и да задоволят и най-изтънчения и капризен вкус.

 
Масла с богат състав от полиненаситени мастни киселини МАСЛО ОТ ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ То е изключително подхранващо за суха и...
Мезотерапия Какво е мезотерапия? „Мезо” се отнася до мезодермата на кожата....
Неустоима в розово Една неустоима смесица от цветове и аромати на розовото. Живота е...

Реклама