Най-подходящите места за нанасяне на избран от нас аромат са китки, задколенни капачки и зона зад ушите, тъй като комбинацията от съставки на парфюма придават своите ефектни качества след съприкосновението на капчиците с топлите места от тялото. Това схващане обаче остава в миналото, тъй като днешната технология за производство на парюми е доста по-усъвършенствана. И според предпочитанията на мъжа или жената, нужно е просто да бъде впръскан в горната половина от тялото. Минути по-късно, парфюмът вече придава уханието си на тялото и зоната около него.

Придаване на ефект – присъствие, дискретност и съблазън
Тук е мястото да споменем, че изборът за нанасяне на ароматът е обвързан изцяло с предпочитанията на човека, който го употребява.

Въпреки своето качество и дълготрайност, правилната експлоатация на парфюма е истински изкуство. Трябва да се вземат предвид най-топлите точки на тялото, защото именно те биха могли да подсигурят искания ефект. Парфюмът може да намеква за присъствието ни, да изразява дискретност или дори да изрази външния ни вид с цел съблазняване. Места и техники за нанасяне на парфюмите.

Въпреки всичко, препоръчва се да се нанесе директно върху кожата, преди дрехите да бъдат облечени.
- Ако се впръсква върху китките –  не трябва да се търкат една в друга, защото има опасност ароматът да  отслабне и разсея;
- Ако се впръсква между гърдите – хубаво е това да става на облаци, на разстояние от около 15-20 см.;
- Ако се впръсква по врата – добре същото условие, заради неприятните концентрирани петна по кожата;
- Ако се впръсква зад ушите – първо намокрете с парфюма връхчетата на пръстите си и после го втрийте;
- Ако се впръсква зад коленете – нека бъде умерено, защото уханието там ще се запази най-продължително;
- Ако се впръсква върху косата – добре е да се знае, че мастните жлези по скалпа правят миризмата по-натрапчива и това не е препоръчително място за ароматизиране. Повечето жени в Индия не се водят от това правило и нанасят аромата често върху косите си.

Хитринки за светла/тъмна/суха/мазна кожа.

- Есте Лаудер – една от най-изтънчението парфюмерийни компании съветва да напръскаме два пъти във въздуха пред нас и да се гмурнем в ароматния облак. Малка, но полезна хитрост, особено ако искаме по-продължително ухание е да впръскаме парфюма  върху влажна кожа, веднага след душ.
- Дълготрайността на действието на парфюма е зависимо и от типа на кожата
- По-светлата кожа запазва уханието за по-кратко време отколкото тъмната.
- По-мазната кожа подсигурява по-траен аромат спрямо по-сухата.

Как влияе парфюма върху бельото, дрехите и бижутата?
И ако все пак имате навика първо да се обличате, а после да нанасяте предпочитания аромат, добре е да се знаят няколко неща. Има опасност от увреждане на тъканта на дрехата, заради някоя от съставките на парфюма, които могат да я избелят или оцветят. За да бъде предотвратено това, наскоро се появи следната мода, хората да зашиват парченце вълнен или плюшен плат от вътрешната страна на дрехите си и да нанасят парфюма на него. Така и тъканите и ароматът се запазват по-дълго. Съветвам ви също и да избягвате  да пръските бижутата си. Някои метали и перлите са доста слонни към потъмняване. / www.desi-stil.com

 
Грижи за дългата коса Те винаги са на мода. С малко търпение и с повече грижи не само ще...
Режете, режете, режете! Подстриганите като на Коко Шанел коси са на мода сред италианките през...
Витамин D и кожата Не само костите страдат от недостига на витамин D, а и кожата. Тя става...

Реклама