Изтощена коса - причина за косопад ?

Какви са причините косата през есента да пада и да изглежда изтощена?

Причината е същата като всички, които карат организма да страда по някакъв начин при смяната на сезоните.
Лятото и слънцето винаги се отразяват добре на тялото ни, независимо дали го обичаме или не.

Слънцето предизвиква прилив на тестостерон и всички се чувстват енергични и щастливи. Тогава косата попада под атаката на естрогена, което се отразява чак през есента с косопада.

Косопад може да има и при проблеми със щитовидната жлеза, но тогава косата се подменя с нова, а не се губи изцяло. Необходимо е в такъв случай консултация с ендокринолог.

С есента започват настинките и есените вируси. Косата може да започне да пада след прекарани такива, защото организма включва защитните си сили. По късно тя се възстановява напълно.
Най – честата причина, която предизвиква косопад е стреса, който е производно на сезонните депресии. В такива случай се нуждаете от психолог.

Има някои медикаменти, които имат като страничен ефект загубата на коса. Такива са някой за сърдечно – съдови заболявания и хипертония. А определени контрацептиви видимо влошават вида и структурата на косъма.

При рязка загуба на тегло може да се появи и косопада, като резултат, защото мастната тъкан произвежда големи количества женски хормони, които от своя страна поддържат косата здрава и жизнена. И рязката загуба на мастна тъкан води до дисбаланс на хормоните и косопада е на лице.
Косопада не е резултат от боядисването на косата, сешоара, пресата или козметичните продукти за стилизиране. Просто всички те само влошават състоянието й, но не водят до нейната загуба.

 
Домашни рецепти за разкрасяване – част 3 Тонизираща маска с портокалов сок Смесете две супени лъжици акациев...
Вежди – гайтани Тази година дойде модата и сезона на гъстите вежди. Тези жени, които...
Как да отслабнем в лицето При някои жени и най-малкото качване на килограмите веднага се ...

Реклама