Изтощена коса - причина за косопад ?

Какви са причините косата през есента да пада и да изглежда изтощена?

Причината е същата като всички, които карат организма да страда по някакъв начин при смяната на сезоните.
Лятото и слънцето винаги се отразяват добре на тялото ни, независимо дали го обичаме или не.

Слънцето предизвиква прилив на тестостерон и всички се чувстват енергични и щастливи. Тогава косата попада под атаката на естрогена, което се отразява чак през есента с косопада.

Косопад може да има и при проблеми със щитовидната жлеза, но тогава косата се подменя с нова, а не се губи изцяло. Необходимо е в такъв случай консултация с ендокринолог.

С есента започват настинките и есените вируси. Косата може да започне да пада след прекарани такива, защото организма включва защитните си сили. По късно тя се възстановява напълно.
Най – честата причина, която предизвиква косопад е стреса, който е производно на сезонните депресии. В такива случай се нуждаете от психолог.

Има някои медикаменти, които имат като страничен ефект загубата на коса. Такива са някой за сърдечно – съдови заболявания и хипертония. А определени контрацептиви видимо влошават вида и структурата на косъма.

При рязка загуба на тегло може да се появи и косопада, като резултат, защото мастната тъкан произвежда големи количества женски хормони, които от своя страна поддържат косата здрава и жизнена. И рязката загуба на мастна тъкан води до дисбаланс на хормоните и косопада е на лице.
Косопада не е резултат от боядисването на косата, сешоара, пресата или козметичните продукти за стилизиране. Просто всички те само влошават състоянието й, но не водят до нейната загуба.

 
Очен грим Ако се чудите как да си гримирате очите и какво да изберете просто...
Катастрофите в подбора на облеклата ЗАПОМНЕТЕ: Моля ви, не го правете никога! Номер 1 Бяла блуза и бял...
Бръчките и начините да се преборим с тях Защо се появяват, какво разкриват, как се изглаждат? Не само най-новите...

Реклама