Грижи за косата през зимата

Какви грижи трябва да се положат за косата през зимата, за да я предпазим от студеният въздух и режещият вятър?

От студът както цяло страдат краищата на косата и скалпа.  Поради това е необходимо те да се подхранват и предпазват с необходимата за целта козметика за коса. Хубаво е да използвате поне два пъти маска за подхранване през зимата, за разлика от лятото.

Докато през лятото шапката предпазва косата от вредните лъчи на слънцето, то тя през зимата вреди повече отколкото помага. Защото кожата на главата не може да диша и косата става вяла и изтощена.

Шампоаните и балсамите за зимния период трябва да бъдат с възстановяващо действие, за разлика от лятото, които са с предпазващо от слънцето. Освен това ви трябват и маски, които освен да възстановяват косъма, да подхранват и кожата на главата. И не само маски за коса, а и масла, лосиони, спрейове и други.

Косата е здрава, когато и организма е здрав. Затова трябва да приемате и витамин А, Е и Д, които заздравяват и укрепват косъма,  кожата и ноктите ви.

 
Комедоните – най – честите усложнения от козметика Основната цел на всяка козметика е да разкраси жената, но понякога има...
Коса на звезда Прости съвети за пищни ефекти:   1. Не си мийте косата всеки ден, защото...
Здрава кожа – как да я постигнете Добра грижа за кожата  включва защита от слънцето и нежно почистване,...

Реклама