Грим според формата на очите

При  хлътнали очи
Ако имате такива очи, то сенките трябва да са в светла гама, за да не подчертаете тази хлътналост. Така те ще изглеждат по – големи и по – отворени. Първо нанесете от вътре на вън на клепача, като в средата на клепача трябва да са по – светли.

При раздалечени очи
Разстоянието между очите трябва да се намали с по- тъмни сенки във външната страна на клепача – така ще ги „съберете”. По – светли нюанси от същият цвят може да сложите в средата  и вътрешната страна на клепача. 

При събрани очи
Първо се нанася малко коректор около вътрешната част на очите за визуално раздалечаване. После нанесете тънка очна линия, която да е удебелена в края на клепачите. Подходящи са меките тонове сенки и е хубаво да се слагат от началото на окото до средата.  В края слагате по – тъмни тонове, преливайки ги. Тук в този случай нанесете повече спирала на външните мигли.

При свлечени надолу очи
Тук тактиката е да ги повдигнете като за целта трябва да поставите сенките нагоре извити във външната част на очите. Първо нанесете плътна очна линия, която ще я смесите със сенките, за да постигнете целта.

При азиатски очи
Нанесете плътен черен молив на горния клепач, след това нанесете сенките върху молива и малко на долния клепач. Ако искате да „отворите” очите си сложете кафяви сенки под веждите. И за завършек покрийте миглите с 3 слоя спирала.

 
Очен грим в няколко стъпки Лесен за нанасяне и отнема около 10 минути. Стъпка 1 Нанесете коректор...
Какви аксесоари да изберем - шапки, обувки, чанти, колан, гривни, гердани Аксесоарите са тези, които ще ви направят  прекрасни и сияещи в...
Сенки за сини очи Всеки цвят на очите има своя собствена уникална палитра.  Владеенето...

Реклама