Лечение на комедони

Описание и образуване 
Комедоните или т. нар. черни точки по кожата са една голяма неприятност, която често е съпроводена от себорея. Комедоните могат да са налице и при суха и при мазна кожа.
Тяхното образуване се дължи на силна мастна секреция или промяната в хормоналното равновесие на мастните жлези. Това са отвори на мастните жлези, който са запълнени със секрет и прах. Черни точки могат да се получат и от прекомерно използване на козметични средства върху кожата, които не са качествени и подходящи за вашият тип кожа. Те са локализирани най – често върху лицето – челото, брадичката, носа. По рядко имана гърба и гърдите.

Хигиената
Хигиенните грижи са много важни при комедоните. Те изискват ежедневно, поне по 3 пъти миене на лицето, чистене със спиртни лосиони и тоалетни води.
Ако те са много преди миенето и чистенето се прави парна баня, за да могат да се премахнат успешно и лесно.

Козметично отстраняване  
Те се чистят добре без да се наранява кожата със специална лъжичка с отвор в средата. Може да ги изчистите и с дезинфекцирани пръсти със спирт или с навита на пръстите си салфетка. При мазна кожа след изчистването на комедоните е задължително минаването с някакъв лосион на спиртна основа.
При суха кожа се налага нанасянето на хидратантен крем.

Почистването на комедоните е препоръчително не повече от 2 до 3 пъти в месеца, за да не се нарани кожата.

 
Блондинката винаги на мода Твърде често, жените избрали да поддържат имидж на блондинки, нанасят...
Пилинг на кожата – какво е всъщност? Премахването на най – горния слой на дермата стимулира ...
Грим и красива кожа в последната минута Коледа и нова година са пред нас, но ние жените трябва да сме готови с...

Реклама