Офис облекло

Тази статия е направена с цел да не седите с часове пред гардероба си и да се чудите какво е подходящо да облечете за работата си в офиса. Работата в офиса изисква едно подобаващо професионално облекло, което да отговаря на длъжността ви.            
Тук няма да изброяваме видовете поли, панталони и обувки, а просто ще ви кажем за етикета на офис облеклото, какво е редно и какво не.
Всичко дрехи, които разкриват доста от деколтето, гърба, краката и корема ви не са подходящи за офис работата ви, както и за бизнес срещи.

Винаги дрехите ви трябва да са добре изгладени и подгънати. Все пак знаете, че облеклото говори за самият човек. Вие сте лицето на компанията ви и, за да сте уважавани от нея и от клиентите си трябва да сте безупречни поне в това.

Панталоните, които са от памук, вълна, синтетични материи и бархет са позволени само ако са напълно изчистени и с класическа кройка, без големи джобове и емблеми. Спортни панталони и дънки, клинове и анцузи са доста неподходящи.
Може да комбинирате чифт дънки – изчистени, с някоя риза и сако. Дънките са такива дрехи, които ако знаете в какъв случай как да ги използвате и комбинирате стоят и изглеждат доста добре.

Поли и рокли с цепка около коляното са допустими. Що се отнася до дължината тя трябва да бъде толкова, колкото да се чувствате комфортно и удобно. Мини полите и роклите, както и плажните рокли и тези на райетата не са подходящи за офис облекло.

Топовете са с малко по голям избор. Ежедневни ризи, пола, пуловери и туники са добре приети за офис дрес кода. Почти всички сака и жилетки също. Като цвета на всички трябва да е в тъмната гама. Всички топове от тоя сорт с нецензурирани надписи,  големи лога, щампи, разголени рамене са неподходящи.

Обувките трябва да са удобни. Обувки на не много високи токове, ботуши, леки платформи и сабо са подходящи. Лачените и то цветните обувки, чехли, джапанки и всички обувки с отворени пръсти не са изобщо подходящи.

Бижутата, грима и парфюма трябва да бъдат съчетани с тоалета, за предпочитане е да са изчистени и леки, без да бият на очи.

Подобни статии:
 
Внимателно с веждите! Веждите са основата на хармонията на лицето. Веждите правят израза на...
Народни рецепти против торбички под очите Когато сутрин се събудите от сън и видите отражението си в огледало,...
За жените, които обичат високите токчета Жените, които обичат високите токчета идват от всички сфери на живота...

Реклама