Запазете цвета на косата

Най – бързата и видима промяна във външният вид на една жена е боядисаната коса.
Трудното идва след това. Как да задържите новият цвят на косата си за дълго време.
По принцип първите две или три седмици цветът е свеж и с блясък, но след това рязко неговият блясък изчезва и цветът избледнява.

Косата ви започва да изглежда от жива и еластична до изтощена и накъсана. Това се случва, защото в състава на всички бои има съставки – химикали, които проникват в структурата на косъма, те разрушават естественият пигмент на косъма и той се оцветява в желаният от вас цвят. Не само косъма се уврежда но и кожата на главата. Но, както всички ние, жените, знаем красотата изисква жертви.
Как да запазим боядисаната си коса свежа за по – дълго време:

1. Точно след като сте се боядисали и времето на престой е отминало измийте хубаво косата си, за да отстраните всички остатъци останали от нея. Ако се боядисвате в домашни условия към всяка боя продават и специални балсами и шампоани, които имат за цел да запазят цвета на косата и да я омекотят.

Съвет: Прясно  боядисаната коса не трябва да се разресва грубо, тъй като косъма тогава е най – податлив на накъсване и увреждане.

2. Как да се грижите за боядисаната си коса всеки ден?
Важно е всички шампоани, балсами и маски, които ползвате да имат към упътването си изрично указание, че са за боядисвана коса. И другото хубаво нещо е всички те да бъдат на една и съща фирма, на която е и боята. Това е така, защото имат еднакви компоненти, които се допълват и така засилват взаимно действие.

Съвет: За предпочитане е да не сушите косата си, която е прясно боядисана, а ако ви се налага да го правите го правете с почти студена струя на сешоара.

 
Лифтинг на хълбоците и седалището Без значение колко много усилия полагате да имате стегнато дупе не...
Грим за жълто облекло Какъв грим на очите ще ходи ако сте облечени в жълто? Независимо дали...
Лечение на комедони Описание и образуване  Комедоните или т. нар. черни точки по кожата...

Реклама