Кожата и козметиката при бременната жена

По време на бременност една жена преминава през много метаморфози, включително и кожата й. От завишеното ниво на някои хормони тя става или суха или доста мазна от преди. Затова се налага жената да полага добри грижи за кожата си и то не само на лицето, но и по цялото тяло.
Като за начало е хубаво е да започнете със сутрешен хладък душ, като имайте в предвид, че топлите вани не са препоръчителни през бременността.

Защо кожата става суха и лющеща се?
Отговорът е лесен. Когато една жена е бременна се наблюдава недостиг на витамин А, което само по себе си предизвиква тази сухота и лющене.
Ако вие сте в тази графа е хубаво да използвате продукти съдържащи именно вит А. Да се храните с храни богати също на витамин А – яйчен жълтък, черен дроб, кайсии, спанак, рибено масло, моркови, салати и други. 
На жените със такава кожа им трябва мазен крем вечер преди лягане, като освен лицето трябва да намажат и ръцете, краката и деколтето си.

Когато кожата е прекалено омазнена
Прекалената секреция предизвиква появата на пъпки и акне. Като за начало е хубаво бременната жена да сведе до минимум консумацията на сладкиши и храни богати на мазнини.
Хубаво е да знаете, че в последните поне два месеца от бременността се налага да се ограничат медът и захарта.

Съвети как можете да почистите лицето си когато сте бременна:
Можете да почистите лицето си с салицилов спирт от 1% или камфоров.
Често срещано е при бременните т. нар. петна по лицето. Те се появяват през втората половина на бременността и се засилват през летните месеци. Тези петна понякога оставят и след раждането.
Защо се образуват?
Едната причина е недостиг на витамин С. Затова е хубаво да ядете много зеле, спанак, домати, лимони, грозде, ябълки, месо, риба и черен дроб.

Можете да си правите избелващи плодови маски в случая. Преди да нанесете маската почистете лицето си: за суха и нормална кожа с тоалетно мляко, а за мазна с лимон или салицилов спирт. Пасирайте един домат, краставица и кисело мляко и с марля, на която сте изрязали отворите за очите и носа нанесете от маската и стойте така 20 минути.

 
Маски за лице. Подсушаващи и стягащи Подсушаващи Маска от талк и бяла глина Смесвате талка и бялата глина...
Oригинални чанти на Louis Vuitton Има много реплики, които изглеждат много сходни с чантите Louis Vuitton,...
Миглите Преди всичко трябва да се знае как е правилно да се изважда четката на...

Реклама