Кожата и козметиката при бременната жена

По време на бременност една жена преминава през много метаморфози, включително и кожата й. От завишеното ниво на някои хормони тя става или суха или доста мазна от преди. Затова се налага жената да полага добри грижи за кожата си и то не само на лицето, но и по цялото тяло.
Като за начало е хубаво е да започнете със сутрешен хладък душ, като имайте в предвид, че топлите вани не са препоръчителни през бременността.

Защо кожата става суха и лющеща се?
Отговорът е лесен. Когато една жена е бременна се наблюдава недостиг на витамин А, което само по себе си предизвиква тази сухота и лющене.
Ако вие сте в тази графа е хубаво да използвате продукти съдържащи именно вит А. Да се храните с храни богати също на витамин А – яйчен жълтък, черен дроб, кайсии, спанак, рибено масло, моркови, салати и други. 
На жените със такава кожа им трябва мазен крем вечер преди лягане, като освен лицето трябва да намажат и ръцете, краката и деколтето си.

Когато кожата е прекалено омазнена
Прекалената секреция предизвиква появата на пъпки и акне. Като за начало е хубаво бременната жена да сведе до минимум консумацията на сладкиши и храни богати на мазнини.
Хубаво е да знаете, че в последните поне два месеца от бременността се налага да се ограничат медът и захарта.

Съвети как можете да почистите лицето си когато сте бременна:
Можете да почистите лицето си с салицилов спирт от 1% или камфоров.
Често срещано е при бременните т. нар. петна по лицето. Те се появяват през втората половина на бременността и се засилват през летните месеци. Тези петна понякога оставят и след раждането.
Защо се образуват?
Едната причина е недостиг на витамин С. Затова е хубаво да ядете много зеле, спанак, домати, лимони, грозде, ябълки, месо, риба и черен дроб.

Можете да си правите избелващи плодови маски в случая. Преди да нанесете маската почистете лицето си: за суха и нормална кожа с тоалетно мляко, а за мазна с лимон или салицилов спирт. Пасирайте един домат, краставица и кисело мляко и с марля, на която сте изрязали отворите за очите и носа нанесете от маската и стойте така 20 минути.

 
Причините за пигментирането на кожата на лицето Тъмни петна по кожата, известни още като хиперпигментация са често...
Трите вида “изгарящи” устни Изкушение… съблазън… страст… Меки… сочни… обемни… Истински...
Как една дама трябва да се държи сред хорa Облеклото Опаковката има значение. Независимо дали отивате на рок...

Реклама