Косопад и биотин

Този  витамин е признат като естествено средство за противодействие при загубата на коса, както и при няколко други условия.

Биотин
Биотин е витамин В7. Известен е и като коензим R и витамин Н.  Той е от съществено значение за производство на енергия и въглехидрати, мазнини, протеини и метаболизма на  есенциалната аминокиселина левцин. Той се намира в най-различни храни като: черния дроб, сьомга, грах, кафяв ориз, слънчогледово семе, орехи, банани, моркови, сардини, бобови култури, гъби, яйчен жълтък и карфиол.

Въпреки това, някои хора могат да имат дефицит на биотин. Това не е често срещано, но недостигът им може да доведе до редица заболявания, включително кожни обриви, висок холестерол, проблеми със сърцето и косопад.

Каква е връзката на биотина с косопада
Липсата на биотин в организма може да има сериозни последствия за състоянието на косата ви. Вие вероятно дори няма да осъзнаете, че имате недостиг, докато не започнете  да виждате видими ефекти върху вашето тяло. Що се отнася до косата, липса на биотин може да доведе до:

* Крехкост и слабост
* Счупване
* Косопад  

Излишно е да казваме, че всички тези симптоми  вървят ръка за ръка. Чупливата коса, например, води до разкъсване и цъфтеж, което от своя страна води до лошо здравословно състояние в дългосрочен план на косата. Биотина е от съществено значение за основното поддържане на кожата и ноктите здрави. Без този важен хранителен елемент е напълно възможно да забележите някои неприятни симптоми.

Косопад и биотин

Вашата дневна доза Биотин
Ако имате биотинов недостиг, първата стъпка е да се въведете храна в дневното си меню съдържаща биотин.  Храните, посочени по-горе са силни стартови позиции. Бананите съдържат биотин.
Въпреки това, важно е също да се отбележи, че човек трябва да консумира огромни количества от всяка от тези храни за видим резултат. Например, въпреки високото съдържание на биотин в яйчните жълтъци, вие ще трябва да изядете няколко хиляди калории от жълтъка на ден само за да получите препоръчаната доза биотин за здравата си коса! Излишно е да казва, че това е лудост. Набавяйте си го от разнообразни храни съдържащи го.
Ето защо биотиновите добавки са толкова популярни днес. Те нямат известни странични ефекти и се отделят с урината. Много хора са казали, че виждат подобрение в косата, ноктите и кожата си, с течение на времето. Въпреки, че идеалният размер на дневен прием биотин не е определен още, за нормално се приема от 30 до 100 микро грама на ден за възрастни.

 
Как да си направите „котешки очи” с молив Ето ви един начин: За традиционното котешко око, използувайте черен...
Изтощена коса - причина за косопад ? Какви са причините косата през есента да пада и да изглежда изтощена? ...
Ноктопластика с акрил Безспорно е най-добре да отглеждаме едни естествени, здрави и красиви...

Реклама