Рецепти за кремове за стрии

За предпазване и лечение на стрии яжте храни богати на Цинк и витамините А, Е, С – те участват във формирането на колагена, който е в основата на здравината и еластичността на кожата.

ВНИМАНИЕ: Когато приемате витамини убедете се, че витамините ИМАТ ВИСОКА БИОАКТИВНА СТОЙНОЙСТ – това означава, че съединението, в което се намират може лесно да се усвоява от организма (витамин А има много форми, но някои от тях не се усвояват изцяло, същото е и за витамин Е и Цинка).

Какаовото масло е може би най-известната съставка при лечението на стриите. Неговите лечебни свойства включват омекотяване на кожата и поддържане на нейната еластичност.

Първата рецепта за домашно лечение на стрии е с какаово масло:

* 1/2 чаша какаово масло
* 1 супена лъжица масло от пшеничен зародиш
* 1 супена лъжица масло от кайсиеви ядки
* 1 супена лъжица течен витамин Е
* 2 супени лъжици настърган пчелен восък

Сместа се загрява на водна баня докато пчелният восък се разтопи. Прехвърля се в съд с капачка (стара кутия от крем ил друг съд, в който ще е лесно да се бърка – дълбок буркан или с тясно гърло не е подходящ) и се съхранява в хладилника.

Този крем се маже докато се постигне пълно лечение на стриите. Да се нанася след баня и поне 20 минути преди обличане, за да не попие в дрехите.

Масло от шеа

Маслото от шеа е последния хит в домашното лечение на стриите. Маслото от шеа е естествен източник на витамини А и Е, които са много важни за здравето на кожата. Втриването на масло от шеа на местата със стрии се прави 2-3 пъти на ден. Лечението продължава докато се заличат стриите.

Масажно масло с алое вера

Гелът от алое вера е известен с омекотяващия и лечебен ефект върху изгаряния на кожата. Тъй като стриите също са нарушаване на целостта на кожата, алое вера се използва за тяхното лечение.

Съставките по-долу се смесват, поставят се в стара кутия от крем и се съхраняват в хладилника:

* 1/2 чаша зехтин
* 1/4 чаша алое вера гел
* 4 капсули витамин Е (изспива се течността от капсулите)
* 2 капусли витамин А (отново само течността от капсулите се изпозлва)

Чиста свинска мас

Чистата свинска мас се използва от много често за предпазване от стрии, защото е много ефикасна и евтина. Единственият недостатък е миризмата й, но ако можете да я изтърпите определено си заслужава, защото е едно от най-добрите лечения на стрии.

За всички масла важи правилото да се нанасят след баня и да се даде време на кожата да ги усвои преди да се облекат дрехи. / fitnesinstruktor.com

Подобни статии:
 
Какво ни предлага хладилникът за нашата всекидневна красота? Киселото мляко От него можете да приготвите маска за слаби и...
Масло от шеа Натуралното масло от шеа се извлича от ядката на плод, който расте в...
Съвети при булчинския грим Сватбеният ден един от най – важните дни в живота на една жена. И тя...

Реклама