Козметичните продукти, които се предлагат за лице и ръце, са безброй. Много често сте изправени пред труден избор какъв точно крем да изберете, нали?

Четете изброените съставки в крема, но някои от тях нищо не ви говорят. От тази статия ще научите по какъв точно начин са полезни витамините за лицето ни.

Като цяло витамините защитават лицето от свободните радикали. Те се образуват под въздействието на външни фактори като ултравиолетови лъчи, прах или замърсен въздух.

Витамин А е боец срещу бръчките. Витамин А укрепва защитните функции на кожата, прави я по-еластична, подобрява обмяната на веществата в клетките. Освен това когато този витамин фигурира като съставка в шампоани или продукти за нокти, той ще помогне за техния растеж.

Ако сте забелязали, че в последно време кожата ви се лющи, това е сигурен знак, че организмът ви има недостиг на витамин А.

Витамин В участват в обмяната на веществата. Той е отговорен за пигментацията и растежа на косата. Знак, че имате недостиг на витамин В са напукани ъгълчетана устата и около ноктите.

Витамин В5 е известен още като пантенол. Той е честа съставка в кремовете за лице.

Козметичните производители прилагат Провитамин В5 към тонизиращите лосиони, към тоалетното мляко. А също в маските за коса и в продуктите за устни.

Витамин С притежава противовъзпалително и антиалергично действие. Ако имате недостиг на витамин С, кожата ви ще стане груба, по-суха и ще остарее преждевремнно.

Витамин С стимулира синтеза на колаген, взема участие във въглехидратната обмяна. Най-често този витамин фигурира като съставка при на козметиката за кожата около очите.

Витамин Е участва в обмяната на мазнините и въглехидратите. Най-често когато витамин Е участва в някой козметичен продукт, в него има и витамин А, тъй като Е-то спомага за неговото усвояване.

Когато на организмът ни не му достига витамин Е, кожата сякаш увахва и губи своята жизненост.

Витамин F предотвратява лющенето на кожата. Когато не достига, косата изтънява и се появява пърхот. Витамин F се прибавя към подхранващи кремове, в средствата за коса и в козметиката за подмладяване на кожата.

Всички тези витамини можете да си набавяте и чрез храната. Яжте повече плодове и зеленчуци. Маските с натурални продукти също вършат чудесна работа. Също пийте витамини. / ezine.bg

 
Прическите на пролет – лято 2009 Като дължина, дългата коса си е класика в жанра. И този сезон тя е първа...
Правила за поставяне на сенки за очи Импровизацията е най – добрият приятел на сенките за очи. определете...
Мезотерапия Какво е мезотерапия? „Мезо” се отнася до мезодермата на кожата....

Реклама