Ботокс козметика

Мимическите бръчици започват да ви дразнят и вие започвате все по – често да си мислите за ботокс. Отделно възрастта, стресът, напрежението и ежедневното излагане на слънце са си казали думата и кожата ви е загрубяла и е загубила своята еластичност.
Жените, които притежават по мека кожа са по-уязвими към тези нежелани ефекти, които обикновено остават постоянни на лицето. С прилагането на ботокс козметични процедури вие ще можете да се отървете от така досадните мимически бръчки и петна по лицето си.

Ботокса е ботулинов токсин, който се прилага под формата на инжекция в засегнатата област. Това не е операция, а процедура.  
Този ефективен токсин засяга нервите като отпуска силата на мускулите, които са отговорни за причиняването на бръчките на лицето ви.

Ползи от ботокса 
Тази козметична процедура носи някои ползи за здравето ви:
* Ботокса лекува мигрена.
* Ако имате склонност да се потите много, ботоксът ще ви помогне.
* Тази козметична терапия помага за намаляването на мускулните спазми.

Като цяло ботокса третира бръчки, но е важно да се отбележи, че има два вида бръчки:
Ботокс козметика
* Динамични или мускулни бръчки, т. нар. мимически.  Този вид бръчки се намират  обикновено около очи и устата.
* Статични бръчки. Те са по изразени в външният ъгъл на очите или на всяко друго място на лицето ви. Такива бръчки са забележими, когато се усмихвате или направите някоя друга лицева реакция.

Ботокс козметична процедура
Основно при тази  процедура се започва с прилагането на лед на мястото, което ще третирате. Това предотвъртява синините след процедурата. А и намалява болката от убождането на иглата.
Понякога за инжектиране на токсинът лекаря може да използва един инструмент, наречен electromyelogram. По време на всяка инжекции ще усетите парене, когато токсина навлиза в мускула. Цялата козметична терапия едва ли ще отнеме половин час и ще можете да започнете ежедневната си работа веднага.
Процедурата няма много странични ефекти. Можете да имате някои червенини или натъртвания, оток на коригираното място или лека подпухналост. Но всичко това се отстранява бързо с компреси от лед.

 
Домашни рецепти за разкрасяване – част 3 Тонизираща маска с портокалов сок Смесете две супени лъжици акациев...
Козметични инструменти Представете си един свят без козметични инструменти. Страшно, нали?...
Съвети за красив външен вид на моделите Винаги ли сте мечтали да имате перфектна фигура, като на модел? ...

Реклама